Na een hoop boeiende bezienswaardigheden en avonturen in de eerste twee delen over de prachtige belevenissen in Oostende, zijn we aan het einde van de wandelroute gekomen. Rond af in schoonheid, en ontdek in dit derde en laatste deel nog twee van onze acht redenen om voor vastgoed in Oostende te kiezen. Als bonus krijg je de volledige wandelroute, én een lijstje van het mooiste vastgoed in Oostende.

vastgoed in oostende

Halte 7: Het Stadsmuseum

Koningin Louise-Marie nvastgoed in oostendeeemt ons in het Stadsmuseum bij de hand voor een wandeling doorheen de geschiedenis. Het vroegere zomerhuis van de koninklijke familie was lang geleden al van historisch belang, met onder meer een verblijf Napoleon eind 18de eeuw. In 1834 werd het pand officieel het buitenverblijf van het koningspaar en hun naasten. Tussen 1904 en 2012 vonden verschillende organisaties er een thuis, sindsdien bestaat het stadsmuseum zoals we het nu kennen.

De geschiedenis van koninklijk Oostende komt ook met haar maritieme achtergrond aan bod in het museum. Zowel koninklijk als volks, vormt het museum een prachtige reflectie van de verschillende gezichten van de stad. Koningin Louise-Marie speelt niet enkel door haar koninklijke functie een belangrijke rol, ze neemt ook zelf het woord bij de interactieve ervaring. Neem een duik in de diepe geschiedenis van Oostende en leer de stad vanbinnen en vanbuiten kennen.

 Afronden met Halte 8: Leopoldpark

Van park tot park. We komen aan de laatste halte van onze reis door Oostende. Niet gevreesd, er is meer dan genoeg te doen in het uitgestrekte Leopoldpark.  Het model van het achttiende-eeuwse Engelse park was de inspiratie voor de romantische natuur. De ongeveer vijf hectare  groen werd aangelegd over op twee wateraders, oude stadswallen en een stuk militair domein.vastgoed in oostende

De stadswandeling kan ook zonder problemen verdergaan met de beeldenroute doorheen het park, een rondleiding langs alle kunstwerken tussen het groen. Daar zien bezoekers onder andere de sculptuur “De Zee”, in de volksmond gekend als “Dikke Mathilde”, die met haar ronde vormen de sensualiteit van de zee uitbeeldt.

Het Leopoldpark is ook gastheer voor verschillende activiteiten zoals minigolf, en muzikale voorstellingen in de authentieke houten kiosk. Daarmee is het de uitgelezen plek voor een leuk spel, mooie muziekvoorstelling, educatieve rondleiding, of gewoon een lekkere picknick.

Vastgoed in Oostende

De rijke cultuur en geschiedenis van Oostende lokken jaarlijks ruim 500 000 dagtoeristen, en een indrukwekkende 1 250 000 overnachtingen. Dat maakt haar een van de populairste kuststeden, en de ideale locatie voor jouw investering in vastgoed. Neem een wandeling door de aanlokkelijke stad, en merk meteen waarom toeristen uit binnen- en buitenland blijven terugkomen.

De prachtige monumenten en bezienswaardigheden van de stadswandeling hoeven dus niet enkel een daguitstap te zijn. Klaar voor een investering in je toekomst? Kies dan voor vastgoed in Oostende met een van de vele projecten in haar historisch centrum. Wacht niet te lang met beslissen, zo was ibis Airport Oostende in recordtempo uitverkocht.

Ben je helemaal weg van  het veelzijdige Sint-Petrus-en-Paulusplein? Om de hoek staat het splinternieuwe Chateau Amandine. Dicht bij de winkelstraat en in het historische stadscentrum, middenin de bruisende cultuur. Ga je voor zicht op zee? Vanuit het adembenemende Crystal Residence waan je je het hele jaar door op het strand, maar kan je ook zwemmen in het privézwembad in de tuin. Kom eens mee wandelen, en misschien blijf je wel.

vastgoed in oostende

Geen zorgen, ook deel 1 en deel 2 van de wondermooie stadswandeling zijn nog te lezen. Naast de haltes van onze stadswandeling huist Oostende nog een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten. Lees hier wat Knack over Oostende te zeggen heeft.