Skip to main content

Zelf investeren in een hotelkamer?

Wanneer je denkt aan investeren in vastgoed, denk je waarschijnlijk aan een tweede woonst, een appartement om te verhuren, een huis voor jou kinderen… Maar waarom ook geen hotelvastgoed? De prijzen zijn vaak aantrekkelijker en je hebt er minder tot geen kopzorgen aan! Net als duizenden andere Belgen kan je eigenaar worden van een eigen hotelkamer of suite.

Hotels verkocht per kamer in België
Alysee ibis Styles Bredene

ibis Styles Bredene

Benieuwd naar zorgeloze hotelkamers? Ontdek dan ibis Styles Bredene! De site waar het hotel op gebouwd wordt, ligt werkelijk op een absolute toplocatie. Enerzijds kunnen we dit afleiden uit de uitstekende, bewezen resultaten van het voormalige Europa hotel, anderzijds ligt het vlakbij een markt dat in volle bloei is. Zo ligt de haven van Oostende vlakbij het hotel.

Volledig zorgeloos

Voor veel mensen is het samenwerken met een sterke partner, die de franchise kan verkrijgen van grote hotelmerken, een doorslaggevende factor bij het investeren in hotelkamers. De kracht van het merk en het bedrijf zorgen voor een optimaal rendement op jouw investering.

Accor

Accor is een toonaangevend internationaal hotelbedrijf met merken van budget tot luxe in meer dan 100 landen op verschillende continenten. Ze bieden uitzonderlijke gastervaringen en zijn toegewijd aan duurzaamheid en het minimaliseren van hun impact op het milieu.

Belgian Coast Hotels

Belgian Coast Hotels beheert 10 kusthotels onder Accor-franchise. Hun innovatieve aanpak trekt consumenten en zakelijke klanten aan en bedrijfscontracten zorgen voor constante inkomsten. Nauwe samenwerking tussen de hotels biedt heel wat voordelen zowel voor de klant als mede-eigenaar.

7 redenen om te investeren in hotelkamers

Inflatiebestendig

Door inflatie worden hotelovernachtingen op termijn steeds duurder. Heb je al geprobeerd om een overnachting te boeken in een recent hotel aan de prijs van 10 jaar geleden?

Gemiddelde overnachtingsprijzen

2014
58,33/dag
2022
94,72/dag
Bron: Interne data BCH

De zekerheid van vastgoed

Bij hotelvastgoed word je, net zoals bij de aankoop van een appartement, 100% notarieel eigenaar van de constructie. De notariële akte zorgt ervoor dat je kan teren op de zekerheid van vastgoed.

Geen klassieke verhuurproblemen

Hotelvastgoed kan je oplossingen bieden voor tal van problemen bij klassieke verhuur. Zo vermijd je onder meer leegstand, schade en wanbetalers. Bovendien zijn er nog tal van extra voordelen, zoals verblijven tegen een verlaagd tarief in één van de andere hotels.

Samenwerking met Accor

Accor samenwerkende partner

Voor veel investeerders is het van cruciaal belang om bij het investeren in hotelkamers samen te werken met sterke partners, zoals Alysee, die de mogelijkheid hebben om franchiseovereenkomsten te sluiten met grote hotelmerken. Door samen te werken met een krachtig merk en een solide bedrijf, kunt u het meest optimale rendement op uw investering behalen.

Continue inkomsten

Geniet van inkomsten uit de verhuur van kamers, vergaderzalen, drank, eten, service, parking, … Dankzij het poolsysteem delen alle kamers in het resultaat. Het maakt dus geen verschil of jouw kamer veel of weinig verhuurd wordt omdat je meedeelt in de totaliteit van het resultaat van het hotel.

Eigen gebruik

Uiteraard wil je nadat je een hotelkamer hebt aangekocht zelf gebruik maken van je vastgoed. Zo ontdek je pas echt je investering en kan je gebruik maken van de diensten die het hotel aanbiedt. Je geniet namelijk steeds van een overnachting aan een verlaagd tarief en andere extra voordelen zoals een gratis ontbijt. Zowel in het hotel waar je eigenaar bent, als in andere hotels binnen dezelfde groep.

Opbrengst uit meerwaarde en verhuuropbrengsten

Aangezien de kamerprijzen in de voorbije decennia door inflatie automatisch jaarlijks toenemen komt er na verloop van tijd sowieso een verhoogde opbrengst per kamer. Dat zal zich op termijn steeds vertalen in een interessante meerwaarde. Ondertussen zijn de prijzen voor een pintje aan de bar, het ontbijt, de parking,… ook gestegen, wat jouw opbrengst in positieve zin doet evolueren.

ibis Styles Bredene

BEKIJK PROJECT

ibis Styles Zeebrugge

UITVERKOCHT

Mercure en ibis Budget Blankenberge

UITVERKOCHT

Mercure Oostende

UITVERKOCHT

ibis Budget Oostende

UITVERKOCHT

Vast- vs groeirendement

Wanneer je investeert in vastgoed kan je kiezen voor een vast- of een groeirendement. Het belangrijkste verschil is de manier waarop het rendement wordt bekeken in de toekomst.

Bij een vast rendement ben je contractueel zeker van je huurinkomsten. Deze worden bijna- of niet geïndexeerd. Een derde partij verbindt er zich toe om jou gedurende een lange tijd op periodieke basis éénzelfde bedrag te gaan uitbetalen.

Bij een groeirendement volgt jouw opbrengst of rendement de reële inflatie en bijgevolg de stijgende opbrengsten van de uitbating. In tijden van hoge inflatie zal je rendement een heel pak sneller stijgen dan een vast rendement en ervoor zorgen dat je geen koopkracht verliest. Op lange termijn is het vanzelfsprekend interessanter om te kiezen voor een groeirendement. 

Dit is intussen al duidelijk geworden in de uitbatingen die langer dan 5 jaar actief zijn, waar de opbrengsten jaar na jaar stijgen.

Investeringsgids -Investeren in hotelvastgoed

Meer weten over investeren in hotelvastgoed?

Laat jouw gegevens na en download de gratis infobrochure!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam*
Ik wil graag
Privacybeleid*
Hidden
Website
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.