Skip to main content

Zelf eigenaar worden van een business suite?

Business suites, business flats of expat appartementen kunnen we het best omschrijven als wooneenheden die ervoor zorgen dat een expat, iemand die tijdelijk voor zijn werk in het buitenland verblijft, een vaste, tijdelijke verblijfplaats heeft.

Holiday Suites Zeebrugge - vakantieverblijven en business suites
Zeebrugge - bedrijven in de buurt van het hotel
Zespri
Tesla
Jachthaven
CRO Rats Zeebrugge/ Cruises
Marinebasis
DHL Global Forwarding
Cobelfret
Liantis
Lineas
P&O Ferries Terminal
Total Belgium
Tropicana
Pepsico
Decloedt en Zoon baggerwerken (DEME)
Jan De Nul
CIVA Terminal (Fluxys)
Toyota Motor Europe
Lingang Group

Bedrijvigheid in de buurt

Zeebrugge, gelegen aan de drukst bevaren zee ter wereld, biedt veel voordelen voor haven- en omliggende bedrijven. De economische kern en uitstekende bereikbaarheid zijn aantrekkelijk. Meer dan 200 internationale bedrijven zijn in en rond de haven actief. Op het strand zijn imposante schepen te bewonderen.

Volledig zorgeloos

Wanneer je denkt aan een investering in een business suite is het belangrijk om te weten dat je zelf niet moet instaan voor de verhuur van jouw vastgoed.

Naast het zoeken van huurders zorgt de professionele uitbater, Holiday Suites, er ook voor dat je je geen zorgen moet maken over bepaalde schadegevallen. Zo zal je niet moeten heen-en-weer rijden wanneer de kraan lekt, er een lamp is gesprongen of iemand de sleutel is verloren. Dankzij deze extra dienst die de uitbater voor jou doet, wordt een investering in een business suite een zorgeloze investering genoemd.

Alysee Holiday Suites Wenduine 6

Holiday Suites Business Flats Zeebrugge

Dankzij de havenactiviteiten en de bijhorende diverse projecten leent Zeebrugge zich er perfect toe om business suites te plaatsen. Zowel hoogopgeleide profielen als arbeiders hebben nood aan verblijfplaatsen, aangezien deze ook vaak uit het buitenland komen. Een ideale kans als verstandige investeerder.

Ontdek het project

8 redenen om te investeren in business suites

Zekerheid door vaste bedrijfscontracten

Doordat je voor de verhuur steeds terecht komt bij expats en hun bedrijven, heb je ook een veel vaster huurpubliek dan bij een hotelformule. Professionele uitbaters van business suites sluiten vaak contracten af op lange termijn met bedrijven om hun werknemers een overnachtingsplaats aan te bieden.

Zorgeloze verhuur

Dankzij de samenwerking met een professionele partner kan je op je twee oren slapen voor de verhuur van jouw business suites. Zij nemen het volledige werk uit jouw handen. Aangezien je verhuurt op korte termijn en er dus veel huurderswissels zijn, is dit ook de beste oplossing.

Hogere huuropbrengsten door samenwerking met internationale partners

Bij de verhuur van een business suite kan je vaak samenwerken met een internationale partner. Dit zorgt ervoor dat deze de juiste knowhow en netwerk heeft om het maximum uit de verhuur ervan te halen. Zowel naar bezetting toe, als naar huurprijs toe is dit belangrijk.

Markt met groeipotentieel

Wanneer we de markt van klassiek vastgoed & de business flat-markt vergelijken, merken we dat er nog enorm veel rek zit op de business flat markt. Deze staat nog maar pas in z’n kinderschoenen. Hierdoor verkrijg je nog een duidelijke groeimarge, waardoor jouw investering ook kan meegroeien met deze markt.

Slimme investeerders zien de meerwaarde van een opkomende locatie

Ga steeds op zoek naar een locatie waarvan je zeker bent dat deze een goede bezetting kan opleveren. Zo kan je kiezen voor een opkomende locatie, waar je weet dat er de komende jaren veel extra activiteiten zullen zijn. Je kan hier nog tegen een betaalbare prijs aankopen, in tegenstelling tot een verzadigde markt, waar de prijzen duurder zullen zijn. Kijk dus niet enkel naar het zakelijk potentieel van de omgeving, maar ook naar de toeristische troeven. Op die manier kan je extra bezetting verkrijgen in de vakantieperiodes en het weekend.

Lagere instapprijs voor nieuwbouw dan marktcomform

Terwijl investeren in een nieuwbouwappartement of woning vaak een hoge instapprijs heeft, kan je opteren voor een investering in een nieuwbouw-business flat. Aangezien deze flats iets beperkter zijn in oppervlakte, maar toch aan de noden van een expat voldoen, betaal je een lagere prijs dan bij een ruime nieuwbouwwoning of -appartement. In veel gevallen kan je een nieuwbouwbusiness suite zo aankopen zodat je enkel betaalt voor de constructie en een erfpachtrecht verwerft tegen een jaarlijkse canon, in plaats van het dure grondaandeel direct te betalen.

Hogere huurprijzen dan residentiële markt

Bij de verhuur van business suites verhuur je eerder op korte termijn, dan bij klassieke verhuur. Op die manier kan je ook een hogere huurprijs vragen. Denk maar aan de prijzen van toeristische logies ten opzichte van een klassieke ‘jaarverhuur’ met een 3-6-9 contract.

Wapen jezelf tegen klassieke verhuursproblemen zoals schade, leegstand of wanbetalers

Door te werken met een professionele uitbater, kan je de risico’s van klassieke verhuur aan banden leggen. Zo wapen je je tegen de klassieke huurproblemen zoals leegstand van een pand, schadegevallen of het uitblijven van betalingen voor de huur en eventuele rechtszaken.

Holiday Suites Zeebrugge

BEKIJK PROJECT

Gegarandeerde opbrengsten

Op vraag van bestaande klanten werd een vernieuwde formule ontwikkeld met het oog op maximale zekerheid en veiligheid op vlak van rendement. Dankzij het poolsysteem, waarbij de inkomsten van alle suites in één pot gestoken worden, wordt er gezorgd dat alle mede-investeerders een gegarandeerde opbrengst hebben van 40% op de volledige huurinkomsten van het hele project.

Op die manier hebben de investeerders dezelfde belangen als de uitbater: maximale winst behalen. Als investeerder loopt u hier geen risico als de uitbater hier te hoge kosten voor maakt. Het is veiliger om inkomsten te verwerven uit de totale omzet dan uit de winst, zoals bij andere types exploitatievastgoed.

Investeringsgids -Investeren in business suites

Meer weten over investeren in business suites?

Laat jouw gegevens na en download de gratis infobrochure!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam*
Ik wil graag
Privacybeleid*
Hidden
Website
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.