Skip to main content

Tweede verblijven en seizoensverhuur

Van zodra het weer mooi wordt, trekken we massaal van het binnenland naar de Belgische Kust. Velen hebben hun hart verloren aan Oostende en Blankenberge. De cijfers van deze beide badsteden pieken dan ook jaarlijks. Nergens aan de Kust is de vraag naar tweede verblijven en seizoensverhuur prangender.

Paulus Oostende 1

Investeren en verhuren?

Koop en verhuur jij binnenkort jouw eigen kustappartement? Met meer dan 8,3 miljoen overnachtingen per jaar is de Kust de grootste toeristische trekpleister van de Benelux. Over de hele kustlijn kan je rekenen op maximale zekerheid tot een vlotte verhuur en een mooi rendement, het hele jaar door.

Jouw appartement verhuren met een professionele partner

Wie een appartement koopt bij Alysee, met oog op verhuur kan rekenen op de diensten van een professionele verhuurpartner. Dit is een B2B beheermaatschappij voor de high-end B&B- en hotelsector, die de dagelijkse bedrijfsvoering verzorgt. Het bedrijf is gespecialiseerd in omzetoptimalisatie voor investeerders. De communicatie verloopt op een 100% transparante manier waarbij klanten inzicht verwerven dankzij een digitaal platform over tijdstippen van verhuur en opbrengsten.

Boeking kanalen

Gasten boeken en betalen hun verblijf op premium boekingsplatformen.

Zichtbaarheid

Activiteiten A-Z

De medewerkers regelen alles van communicatie tot schoonmaak.

Efficiënt

Opbrengst & beheer

Ze gebruiken diverse prijs- en LoS-strategieën met realtime marktgegevens.

Omzet

Reparaties & onderhoud

Aannemers staan standby voor snelle interventies, reparaties en onderhoud.

Snel
Bcity Alysee 2
Bcity Alysee 3

6 redenen om te investeren in vastgoed

Stabiele markt

Vastgoed is, historisch gezien, steeds een stabiele markt geweest. Als we rekening houden met de laatste 50 jaar kunnen we spreken over een constante meerwaarde tussen de 2 à 3% op vastgoed. Denk maar eens na tegen welke prijs je zelf je woning kocht, 20 of 30 jaar geleden. We zijn in de veronderstelling dat je de dag van vandaag niet meer zal herverkopen tegen dezelfde lage prijs. Zonder echte prijsdalingen kunnen we dus spreken over een enorm stabiele vastgoedmarkt in België.

Inflatiebestendige markt

Naar meerwaardepotentieel volgt zowel de vastgoedmarkt als de netto huurprijzen in grote mate de inflatiecurve. Je kunt dit zien in de verhuurprijzen van een klassieke woning of appartement, die beduidend hoger liggen dan enkele jaren geleden.

Ideale middel voor een extra passief inkomen

Velen streven naar financiële onafhankelijkheid met een passief inkomen. Dat betekent dat je door een opgebouwd kapitaal ervoor kan zorgen dat je niet meer actief moet zijn op de arbeidsmarkt om voor je inkomen te zorgen. Door een aantal opbrengsteigendommen te verwerven, is het mogelijk om met je opgebouwd kapitaal een voldoende groot passief inkomen te verkrijgen uit huuropbrengsten. Vastgoed is hiervoor een uiterst geschikt middel.

Duurzaamheid

Je let waarschijnlijk op het brandstofgebruik als je een nieuwe auto zoekt. En op het energieverbruik van je nieuwe koelkast. Voor een huis is dat niet anders. Alles wordt steeds zuiniger, maar ook de bouwwereld heeft niet bepaald stilgezeten. Een nieuwbouw is daarmee al gauw 30% zuiniger dan een woning die pakweg 25 jaar geleden is gebouwd en zo bespaar je veel geld. Ook ligt het EPC gemiddeld veel lager bij nieuwbouwwoningen dan bij oudere huizen.

Gebouwd volgens de laatste normen

Bij een nieuwbouwproject wordt jouw woonomgeving ingericht volgens de modernste inzichten op gebied van energie en leefbaarheid. Zo voldoet alles aan de nieuwste wettelijke normen. Verder is er door de architecten goed nagedacht over de uitstraling, ambiance en ruimtelijkheid. Wonen in een nieuwbouw staat dan ook garant voor een hogere levenskwaliteit en lagere kosten.

Vermogensopbouw

Vastgoed is voor veel Belgen een belangrijke hoeksteen op vlak van kapitaalsopbouw. Bij een goede spreiding in je portefeuille kan een investering in vastgoed niet ontbreken als veilige aanvulling.

Crystal Residence Oostende

BEKIJK PROJECT

Sint-Paulus Oostende

BEKIJK PROJECT

De Tijd Oostende

BEKIJK PROJECT

Bcity Blankenberge

BEKIJK PROJECT

Miramar Blankenberge

BEKIJK PROJECT

Meerwaarde, financiering en huurinkomsten

Wanneer je jouw inkomsten wilt berekenen op je vastgoed, moet je rekening houden met verschillende factoren: de periodieke huurinkomsten, meerwaarde op lange termijn en het financieel voordeel dankzij een lening met een hefboomeffect.

De huurinkomsten kan je verwerven op verschillende manieren: je kan ervoor kiezen om jouw vastgoed via de klassieke weg te verhuren op jaarbasis. Tegenwoordig wordt er almaar vaker gekozen voor kortetermijn verhuur, waarbij een appartement per week of zelfs per dag aangeboden wordt op gespecialiseerde platformen zoals booking.com en Airbnb.

Investeringsgids -Investeren in vastgoed met verhuurgarantie

Meer weten over investeren in vastgoed?

Laat jouw gegevens na en download de gratis infobrochure!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam*
Ik wil graag
Privacybeleid*
Hidden
Website
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.