Skip to main content

Laat jouw staanplaats opbrengen!

Een wagen staat ongeveer 95% van de tijd stil. Deze neemt dus redelijk wat ruimte in wanneer hij niet rijdt. Doordat deze ruimte een schaars goed is, vooral in verstedelijkte gebieden, wordt de waarde van deze ruimte dus ook groter. Dit gebeurde in de geschiedenis ook met de waarde van parkings. Historisch gezien is het aantal ingeschreven wagens in België nog nooit gedaald. We kunnen dus spreken dat er nog heel wat potentieel zit bij een investering in parkings.

Cijfers van Statbel

Grootste voordelen

Het allergrootste voordeel van investeren in parkings is de lage instapprijs. Een investering in parkings kan vaak al vanaf ongeveer € 100.000 a € 150.000. Ter vergelijking: het investeringsbedrag voor een klassieke woning of een appartement zal meestal minimaal rond de € 350.000 liggen. Dit is ongetwijfeld een uiterst laag instapbedrag om te investeren in vastgoed. Een tweede grote voordeel is het lage onderhoud waarmee je te maken hebt. Aangezien er in de constructie van jouw parking geen al te moeilijke technieken terug te vinden zijn, zijn hoge onderhoudskosten uit den boze.

Meer info

Volledig zorgeloos

Bij een investering in parkings sta je er meestal niet alleen voor. Zeker niet wanneer je kiest voor een investering in een parking met een professionele uitbater. Hierbij kan je rekenen op een extra partner met de nodige expertise die het werk uit jouw handen zal nemen.

Professionele exploitatiepartner

Bij parkings die deel uitmaken van een hotelstructuur werk je vaak samen met de uitbater en franchisepartner van het hotel, zoals BCH en Accor. Deze grote wereldspeler zorgt voor de perfecte knowhow van het hotel & bijhorend voor de maximalisatie van de opbrengsten van de parkings in het hotel.

Jij, als investeerder, krijgt dus de zekerheid om samen te werken met een echte toppartner. Dankzij hun expertise in uitbating kan je op twee oren slapen.

7 redenen om te investeren in parkings

Wapen jezelf tegen renovatiekosten

Door een aanzienlijk reservekapitaal zal je als mede-eigenaar minder facturen over onderhoud, herstellingen, renovaties,… ontvangen. Ook ben je zeker dat jouw vastgoed altijd nieuw en gerenoveerd blijft voor een eventuele, latere doorverkoop.

Samenwerking met een wereldspeler

Voor velen is het een uitgelezen kans om te kunnen instappen in een investering met zulke sterke partners zoals Accor en Alysee. Deze zijn bekend voor merken zoals ibis, Mercure, Novotel, Sofitel… Concreet betekent het voor jou dat je jouw vastgoed kan laten beheren door een zeer bekend professional met meer dan 45 jaar ervaring. De kracht en kennis van het merk en het bedrijf zorgen voor het meest optimale rendement op jouw investering.

Een vlotte doorverkoop

Aangezien er een zeer beperkt aanbod is aan ondergrondse parkeerplaatsen aan de Kust en er ook maar een beperkt aanbod is om te investeren in parkings onder een hotel, is het vlot doorverkoopbaar. Indien je geen tijd of zin hebt om de parkings zelf te verkopen, kan je daarbij gebruik maken van de herverkoopservice van Alysee. Wie doorverkoopt via Alysee, hoeft zich geen zorgen meer te maken over het verkoopproces.

Inflatiebestendig

Door de inflatie worden zowel de parkeertarieven als hotelovernachtingen op termijn steeds duurder. Denk maar eens tegen welke prijs je twintig jaar geleden je auto kon parkeren en wat de prijs nu is.

Wanbetalers

Bij zulke parkings is er helemaal geen sprake van wanbetaling. De chauffeur kan namelijk de parking niet uit zonder gevalideerde kaart. Een heel eenvoudig systeem dat zorgt voor extra zekerheid.

Beperkte onderhoudskosten

Twee strepen op de vloer, een hefboom en een ticketautomaat: dat vergt amper onderhoud. De hoge mate van automatisering in moderne parkeergarages laat een hele hoop kosten achterwege.

Tastbaar vastgoed

Je investeert letterlijk in een tastbaar goed. Als je in deze parkeerplaatsen investeert dan betekent dit dat je via een notariële akte eigenaar wordt van een pakket ondergrondse parkings. En dit voor 100% van de constructie, met een gebruiksrecht via erfpacht op het grondaandeel. Dit is dus eigenlijk net hetzelfde als een garagebox of een appartement kopen bij de notaris. Verder is de notariële akte ook gekoppeld aan een uitbatings- en beheerscontract.

Parkings ibis Styles Bredene

BEKIJK PROJECT

Parkings ibis Styles Zeebrugge

BEKIJK PROJECT

Vast- vs groeirendement

Wanneer je investeert in vastgoed kan je kiezen voor een vast- of een groeirendement. Het belangrijkste verschil is de manier waarop het rendement wordt bekeken in de toekomst.

Bij een vast rendement ben je contractueel zeker van je huurinkomsten. Deze worden bijna- of niet geïndexeerd. Een derde partij verbindt er zich toe om jou gedurende een lange tijd op periodieke basis éénzelfde bedrag te gaan uitbetalen.

Bij een groeirendement volgt jouw opbrengst of rendement de reële inflatie en bijgevolg de stijgende opbrengsten van de uitbating. In tijden van hoge inflatie zal je rendement een heel pak sneller stijgen dan een vast rendement en ervoor zorgen dat je geen koopkracht verliest. Op lange termijn is het vanzelfsprekend interessanter om te kiezen voor een groeirendement. 

Dit is intussen al duidelijk geworden in de uitbatingen die langer dan 5 jaar actief zijn, waar de opbrengsten jaar na jaar stijgen.

Investeringsgids -Investeren in parkings

Meer weten over investeren in parkings?

Laat jouw gegevens na en download de gratis infobrochure!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam*
Ik wil graag
Privacybeleid*
Hidden
Website
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.