Skip to main content
Business flatsHotelvastgoedTweede verblijvenUitbatingVakantieverblijven

Explained by Alysee: drie veelgestelde vragen bij de aankoop van vastgoed

Intro nog te schrijven voor Explained by Alysee

Vraag 1: Hoe ziet het aankooptraject eruit?

Ben je geïnteresseerd in een tweede verblijf of investeringsvastgoed? Fantastisch! Een eerste stap is altijd dat je via mail, via telefoon of via onze website even contact opneemt met ons. Waarna eigenlijk een projectverantwoordelijke contact met jou zal opnemen om alle mogelijkheden eens te bespreken. Dit gebeurt vaak onder de vorm van een persoonlijk gesprek bij de mensen thuis als extra service. Dit om eigenlijk te gaan brainstormen over het idee om iets aan te kopen aan de kust.

Nu, zeg je van oke, daar zit iets tussen. Dan plannen we een tweede afspraak in aan de kust. Dit om de verschillende projecten te gaan bezoeken, maar natuurlijk ook de prachtige modelappartementen. Dat moment kan je dan overgaan tot de aankoop van jouw droomappartement. Zeg je van ik heb nog even tijd nodig, dan kunnen wij een unit uit verkoop halen om na een aantal dagen elkaar terug te zien, een aantal vragen te beantwoorden en alsnog tot een aankoop over te gaan.

Ga je over tot aankoop? Super, dan heten we jou alvast welkom in onze Alysee-familie. Eerst en vooral ga je alle getekende documenten en de logingegevens van ons klantenportaal krijgen. Nu dat klantenportaal, hoe ziet dat er eigenlijk uit? Dat is eigenlijk een portaal waarin je alle nieuwtjes kan terugvinden over jouw project en alle belangrijke documenten. Daarna is het natuurlijk de bedoeling dat wij jouw appartement gaan laten verlijden bij de notaris. Vanaf dan ben je officieel notarieel eigenaar van jouw appartement. Een volgende stap is de oplevering en afwerking van het gebouw, met meteen daarna de ingebruikname van het appartement, de hotelkamer of de suite. Het verhaal eindigt daar niet. Alysee organiseert jaarlijks tal van vergaderingen en evenementen om altijd op de hoogte te blijven van jouw vastgoed.

Wil je meer informatie over ons aankooptraject of over onze projecten? Neem dan vrijblijvend contact op!

Vraag 2: Welke verhuurmogelijkheden bestaan er allemaal voor een tweede verblijf?

Als je beslist om vastgoed aan te kopen aan de kust en deze te gaan verhuren, zijn er 3 verhuurmogelijkheden.

Enerzijds kan je kiezen om te gaan verhuren op de traditionele manier. Hierbij kies je een van de huurders uit, je komt een maandelijks bedrag overheen en je kan maandelijks een vast inkomen innen.

Anderzijds heb je de mogelijkheid om te verhuren via seizoensverhuur. Daarbij kan je samenwerken met een van de verhuurkantoren aan de Kust of je kiest om samen te werken met een professionele partner zoals Novasol of Belvilla.

Een laatste verhuurmogelijkheid is dagverhuur. Denk maar aan Airbnb. Stel dat je de verhuur zelf gaat doen, gaan je opbrengsten natuurlijk wel hoger liggen, maar er komen ook wel wat kopzorgen bij kijken. Denk maar aan de moeite en de tijd die je er moet insteken.

Beslis je samen te werken met onze professionele partners, dan gaan je opbrengsten iets lager liggen, maar heb je wel het voordeel dat je de vrijdagavond in je zetel kan zitten en naar het nieuws kan kijken. Je krijgt dan een mailtje ‘ah die mensen zitten in mijn appartement en hebben zoveel betaald’ en jij kan genieten van jouw weekend. Daarbovenop en het belangrijkste van allemaal: op die manier kan je zelf nog van jouw stekje genieten wanneer je maar wil.

Wil je meer weten over de verschillende verhuurmogelijkheden bij een tweede verblijf? Neem dan gerust vrijblijven contact op.

Vraag 3: Waarom is de locatie zo belangrijk?

Enerzijds is de locatie heel belangrijk omdat de locatie van jouw project voor een groot deel de waarde van jouw appartement gaat bepalen. Zo zien we hoe schaarser het zeezicht wordt, hoe meer appartementen, die zeezicht kunnen aanbieden, waard worden. Anderzijds is het ook heel belangrijk naar verhuurpotentieel van je appartement. Wat denk je zelf? Wanneer je gaat kijken om iets te gaan huren aan de zee, heb je dan liever een appartement met zeezicht of iets zonder zeezicht?

Vraag 4: Waarom investeren aan de Belgische Kust?

Investeren aan de Belgische Kust is altijd een goede zaak. We zien door de jaren heen dat de Kust een zeer populaire vakantiebestemming is en blijft. Dat zie je aan de miljoenen overnachtingen die er op jaarbasis zijn over de volledige kustlijn. Nu wat gebeurt er als er zoveel mensen een appartement willen huren aan de Kust? De toffe plekken zijn direct volzet. Denk maar aan een appartement met zeezicht. Dat vind je niet meer als je begin juli nog moet gaan zoeken voor iets in augustus. Die zijn allemaal al weg. Waarom doen zoveel mensen dit? Omdat de kust gewoon fantastisch is om te verblijven. Je hebt vele leuke activiteiten, je kan van cultuur opsnuiven en je kan rustig van de natuur genieten.

Vraag 5 – Op welke locatie hebben jullie projecten?

Wij zitten in heel veel badsteden over de volledige kustlijn. Zo gaan we van Zeebrugge tot Blankenberge, van Bredene tot Oostende en zelfs tot Wenduine.

Vraag 6 – Welke soorten vastgoed bieden jullie allemaal aan?

Naast die verschillende badsteden bieden wij ook verschillende soorten vastgoed aan. Wat wil ik daar nu mee zeggen. Wel we hebben de gewone residentiële appartementen zoals we ze kennen. Daarnaast hebben we ook nog hotelkamers onder franchise met Accor, business suites, parkings en nog veel meer. Met andere woorden hebben we voor ieder wat wils.

Heb je interesse in onze tweede verblijven en de locatie ervan? Bekijk dan zeker onze pagina met tweede verblijven.

Leave a Reply