Investeren in hotelkamers

Oorsprong van investeren in hotelkamers

Investeren in hotelkamers ontstond in Amerika rond de jaren '50, met als trendsetter het wereldberoemde hotelconcern Marriott. Andere grote namen als Hilton en InterContinental volgden als snel. Over de jaren heen werd het concept wereldwijd bekender. Ook op de Belgische markt gaan particulieren steeds meer investeren in hotelkamers in bekende hotelketens. Zo zijn er in België sinds 2012 al een 30-tal hotels waarbij investeren in hotelkamers door particulieren mogelijk is. Veel van deze hotels zijn reeds uitverkocht, hebben een bewezen resultaat en dus ook een bewezen rendement voor de investeerders.

Waarom investeren in hotelkamers een doordachte investering is

Investeren in hotelkamers brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo word je, net zoals bij de aankoop van klassiek vastgoed, notarieel eigenaar van jouw vastgoed. Je koopt dus geen papieren aandeel, maar gaat langs bij de notaris voor het verlijden van een notariële akte. Nadien treed je toe tot een pool van mede-eigenaars van het hotel. Hierdoor is er een meervoudige inkomstenstroom: inkomsten uit de verhuur van kamers, vergaderzalen, ontbijt, bar, parking… worden in één pot gedaan en nadien gesplitst onder de mede-eigenaars. Aangezien de kamerprijzen de voorbije decennia door inflatie automatisch jaarlijks zijn toegenomen, verhoogd ook jouw opbrengst per kamer. Dat zal zich op langere termijn vertalen in een interessante meerwaarde voor jouw vastgoed.

Vermijd klassieke huurproblemen

Waar je bij het verhuren van een woning of appartement vaak te maken hebt met klassieke verhuurproblemen, wordt deze kans een heel stuk kleiner bij het investeren in hotelkamers. Zo zal je geen problemen hebben met wanbetalers (heb je al eens overnacht in een hotel zonder te betalen?), schadegevallen, leegstand of renovatiekosten. Voor deze laatste kosten voorziet de uitbater van het hotel een renovatie- en investeringsfonds. Er wordt dus doorheen de jaren reeds een spaarpot opzij gezet om de opfrissings- en renovatiewerken te financieren. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat investeren in hotelkamers zo goed als zorgeloos is.

Nog meer te weten komen over een investeren in hotelkamers? lees zeker eens onze blogberichten:

Meer weten over investeren in hotelkamers?

  Meer weten over investeren in hotelvastgoed?
  Vraag hier jouw gratis gids aan.

  Download gids

  Ontdek de voordelen van een investering in hotelvastgoed

  Volledig zorgeloze
  investering

  Samenwerken met professionele uitbater

  Deel mee in de winst van het hele hotel

  Voorkom klassieke verhuurproblemen

  Ontdek de projecten

  Tevreden klanten

  We hebben ons appartement gekocht zoals velen hier, via erfpacht, de voornaamste reden is dat de kostprijs een heel stuk lager ligt dan bij een normale aankoopprijs. Voor veel mensen is een aankoop op erfpacht een interessante zaak.

  Kris V.
  Tevreden eigenaars

  “Het is een mooi appartement dat in huur een mooie opbrengst heeft, en binnen 9 jaar is het plan dat wij hier dan zelf komen ontspannen.”

  Ann & Beatrice
  Tevreden eigenaars 2

  Wij hebben onze hotelkamers aangekocht omdat we op dat moment ons geld graag lieten opbrengen en de mogelijkheid er was om de hotelkamers terug te verkopen wanneer we het geld terug nodig hadden. Voor de verkoop ervan hebben we terug contact opgenomen met Alysee en hebben we op ongeveer 8 dagen tijd kunnen verkopen.

  Staf en Greet, Voormalig eigenaars hotelkamers
  Eigenaar hotelkamer

  “De formule van hotelvastgoed sprak ons wel aan, want wij hadden niet zo’n goede ervaring met het verhuren van ons eigen appartement.”

  Rina D.
  Eigenaar Hotelkamers

  Ik zou het aanraden aan vrienden, omdat het later een meerwaarde zal geven. Daarenboven is het rendement van mijn hotelkamer in Mercure Oostende heel goed.

  Patrick M., Eigenaar hotelkamer Mercure
  Eigenaar Crystal Residence

  “We werden heel goed onthaald, hebben een rondleiding gekregen en zijn op slag verliefd geworden. Op 3 dagen was het beklonken.”

  Curd & partner
  Eigenaar Mercure

  “In de periode van de bankencrisis heb ik gekozen voor hotelvastgoed. Ik had geen vertrouwen meer in de bank en in ander vastgoed had ik geen zin omdat je dan met die last zit van huurders zoeken, huurders terug buiten krijgen,…”

  Guy G.
  Eigenaar hotelkamers

  Het concept is zeer interessant. Je bent eigenaar van een hotelkamer en de uitbating wordt volledig uit handen genomen. Er is ook transparantie van de cijfers van het hotel. Als je hierover meer wilt weten kan je steeds toetreden tot het auditcommitée, waarin je zeer grote inzage en inspraak hebt in de uitbating van het hotel.

  Marc T., Eigenaar meerdere hotelkamers
  Ontdek meer tevreden klanten