Skip to main content
BredeneHotelvastgoed

Het alternatief voor een tweede verblijf

Alysee ibis Styles Bredene

Wist je dat je momenteel eigenaar kunt worden van een hotelsuite in Bredene, en hier ook zelf gebruik van kunt maken? Momenteel worden de hotelsuites bij ibis styles Bredene verkocht. Deze formule is een ideaal alternatief voor een tweede verblijf: je kan zelf gebruik maken van je suite en bijhorende hoteldiensten en wanneer je er niet bent wordt deze voor jou verhuurd. Zelf genieten én nog eens extra opbrengsten.

Hotelvastgoed met 45 dagen eigen gebruik? Het kan bij Ibis Styles Bredene!

Ibis Styles Bredene is het nieuwste project van projectontwikkelaar Alysee. Het nieuwe hotel wordt binnenkort gebouwd op de voormalige site van het succesvolle Europa hotel. Het hotel maakt deel uit van een groter complex, waar ook appartement in gevestigd zullen zijn. Dit complex wordt gebouwd in samenwerking met de bouwgroep Verluys. Zij zijn verantwoordelijk voor de bouw en de verkoop van de 81 appartementen, maar vertrouwt Alysee het beheer en de verkoop van de 80 hotelkamers in het ibis Styles Bredene toe. Dit project zal een enorme meerwaarde geven aan de stad Bredene. Momenteel is er namelijk een groot tekort aan hotelkamers, maar door de bouw van dit hotel zullen er heel wat extra kamers bijkomen. Zowel het gemeentebestuur als de inwoners van de kustgemeente, staan dan ook enorm achter dit project.

Voordelen van een hotelkamer met eigen gebruik?

Wanneer je investeert in een hotelkamer, dan sluit je een uitbatingscontract af met de exploitant van dit hotel. Dit wil zeggen dat jouw hotelkamer verhuurd zal worden door een internationale partner, in dit geval onder franchise van Accor. Hierdoor kan je steeds meegenieten van de opbrengsten die dit hotel genereert en hoef je er zelf helemaal niets te doen. Het is met andere woorden een 100% zorgeloze investering. Daarnaast kan je zelf ook beslissen om te genieten van jouw hotelkamer en deze dus op bepaalde tijdstippen zelf te gebruiken. Bij ibis Styles Bredene heb je recht op 45 dagen eigen gebruik per jaar. Bovendien geniet je als eigenaar van alle faciliteiten die andere hotelgasten ook hebben. Zo kan je je auto parkeren en geniet je van een heerlijk gratis ontbijt. Er wordt wel een kleine servicefee aangerekend voor de schoonmaakkosten, de verblijftaks en het verversen van het linnen.

Naast het eigen gebruik van jouw hotelkamer, geniet je uiteraard ook nog van alle andere voordelen van een investering in hotelvastgoed. Zo is de instapprijs van een hotelkamer veel toegankelijker dan een tweede verblijf aan de Kust. Verder hoef je je ook geen zorgen te maken over schade, wanbetalers of leegstand. Dit wordt allemaal geregeld door de internationale partner, waarmee je het uitbatingscontract hebt afgesloten. Als eigenaar deel je mee in maar liefst 90% van de nettowinst van het hotel en haar faciliteiten (bar, parking, vergaderzalen, …) Verder kan je bij een investering ook genieten van het ‘poolsysteem’. Hierdoor maakt het niet uit of jouw kamer verhuurd wordt of niet. Alle opbrengsten worden samen in een pot gestoken, die worden dan verdeeld onder alle mede-eigenaars. 

Waarom een hotelproject in Bredene?

Uiteraard heeft Alysee de locatie van dit project niet zomaar uitgekozen. Hier werd vooraf een grondige studie aan gekoppeld om het potentieel van de locatie af te wegen. Het resultaat van dit onderzoek was zeer positief en er zijn dan ook verschillende redenen waarom Alysee besloten heeft om hier een hotel te bouwen.

Eerst en vooral beschikt het hotel over een uitstekende locatie voor toeristen. Het bevindt zich op wandelafstand van het strand (100m) en van het centrum van de badstad (500m). In de zomermaanden en de vakantieperiodes is Bredene een zeer populaire badstad aan onze kust. Mensen komen er vooral om te genieten van de rust en de ongerepte natuur. Het is namelijk de enige badstad aan onze kust waar de duinen allemaal nog onaangeraakt zijn en er geen gebouwen op de dijk staan.

Een tweede grote troef van Bredene, is dat het een ideale uitvalsbasis aan de Belgische Kust is. In minder dan 10 minuten sta je met het openbaar vervoer in Oostende. Je hebt dus de voordelen van een grote stad nabij, maar je geniet in Bredene wel van de rust en de natuur.

De locatie van het hotel heeft niet enkel voordelen op toeristisch vlak, maar ook op professioneel vlak. Bredene bevindt zich namelijk heel dicht bij de haven van Oostende, wat er ook voor zorgt dat er een grote B2B doelgroep aanwezig is. Het hotel vormt daarmee de perfecte overnachtingsplaats voor de internationale bezoekers en expats die in de haven werken. Van het hotel moet je niet door het drukke en vaak verzadigde centrum van Oostende rijden om de haven te bereiken. Hierdoor ben je sneller in Bredene dan wanneer je in het centrum van Oostende zelf verblijft. Bovendien is de haven Oostende de laatste jaren bezig aan een grote opmars, wat meer klanten en werknemers naar het ibis Styles Bredene hotel zal lokken.

Een laatste grote troef voor het hotel is het Staf Versluys centrum dat zich vlak bij het hotel bevindt. In dit centrum zijn tal van faciliteiten aanwezig zoals een hightech auditorium, een evenementenzaal met cateringruimte, een theaterzaal, vier ruime meetingzalen en een unieke foyer die ook als receptieruimte kan worden gebruikt. Tijdens de warme zomermaanden is er de mogelijkheid om een evenement buiten te laten doorgaan op het evenementenplein of evenementenweide. Grote spelers zoals Bpost, BNP Paribas Fortis, Club Brugge, KBC en Westtoer maakten al gretig gebruik van de faciliteiten van het Staf Versluyscentrum.

Dankzij de komst van het nieuwe ibis styles Europahotel, vlakbij het Staf Versluyscentrum, krijgt deze evenementenlocatie ook meer mogelijkheden om grotere events te laten doorgaan. Eén van de problemen was het tekort naar overnachtingsplaatsen in de buurt, waardoor de grootste events voor andere locaties opteerden. Dankzij het nieuwe hotel zal het Staf Versluyscentrum wel aan deze vraag kunnen voldoen, en bijgevolg ook grotere evenementen kunnen organiseren.

Word nog snel één van de mede-eigenaars van het hotel.

Momenteel krijg je nog tijdelijk de kans om één van de mede-eigenaars te worden in dit hotel. Wens je graag meer te weten te komen over een investering in een hotelsuite, hoe het werkt en wat het precies opbrengt? Vraag snel advies over een investering in ibis styles Bredene.

Leave a Reply