Skip to main content
NieuwbouwOostende

Maak kennis met B2Ai, de architect van Crystal Residence en zoveel meer.

Alysee Crystal Residence

Maak kennis met B2Ai

Binnen Alysee vallen er enkel lovende worden te horen over B2Ai, het architectuurbureau dat het meest prestigieuze project van Alysee ontworp. Maak hieronder kennis met het architectuurbureau dat bekend is van het ontwerp van onze eigen ‘Crystal Residence’ en nog zoveel meer.

B2Ai is architectenbureau dat bestaat uit een gedreven team van 130 medewerkers. Zowel architecten, ingenieurs als interieurarchitecten maken deel uit van het bedrijf. B2Ai heeft in de loop der jaren een uitgebreid palmares uitgewerkt. Openbare aanbestedingen, zoals projecten in de zorg, scholen, sporthallen, zwembaden, bedrijven en residentiële woon- en leefprojecten behoren tot hun expertisegebied.

Historiek van het bedrijf

Onder de huidige naam bestaat B2Ai sinds 2017. De oorsprong van de groep ligt gespreid over Brussel en West-Vlaanderen. In 1979 werd BURO II opgericht. Vier jaar later zag het gerenommeerde Brusselse ARCHI+I het levenslicht. In 2009 startte BURO II een atelier in Gent. Vanuit gedeelde waarden en ambitie fusioneerden BURO II en ARCHI+I in 2011 tot een architectenbureau met drie locaties. Sinds 2017 staat het bureau onder de naam B2Ai. 

Bekendste projecten

AZ Zeno

B2Ai won in 2007 de ambitieuze wedstrijd van vzw Gezondheidszorg Oostkust voor een nieuw ziekenhuis in Knokke-Heist. Tien jaar later, in het voorjaar van 2018, wordt dit futuristische gebouw in gebruik genomen. Het ontwerpteam doorbrak de traditie van ziekenhuizen als functionele dozen met steriele ruimtes en richtte zich op een harmonie van medische functies, persoonlijke geruststelling en sociale interacties.

Westwing tower Roeselaere

De Westwing Tower vormt het sluitstuk van het Westwing Park, voorheen gekend als het Accent Business Park in Roeselare. Het kantorencomplex is de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een van de meest strategische kantoorlocatie van West-Vlaanderen. De toren biedt een antwoord op de vraag naar extra kantooroppervlakte, maar hij symboliseert ook het nieuwe gezicht voor het park.

The One Brussels

Het project ‘The One’ past perfect binnen de herontwikkeling van de Europese wijk in Brussel. De ligging ten opzichte van het openbaar vervoer (metro, bus, trein) is ideaal. Bovendien creëert het project dankzij de coherente, dynamische organisatie van de openbare ruimte een kwaliteitsvolle omgeving die perfect in het stadsbeeld past.

Nieuw Stadion Club Brugge

Een volgende spannende uitdaging voor B2Ai is de ontwikkeling van het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge. Wat dit project echt uniek maakt voor B2Ai, is de manier waarop het twee belangrijke uitdagingen aanpakt: een stadion bouwen dat bij alle supporters een ijzersterk clubgevoel oproept, dat plaats biedt aan grote, luide menigtes én dit alles doet zonder de rust in de woonwijk te verstoren, zodat de buurtbewoners van hun rustige omgeving kunnen blijven genieten.

Crystal Residence

Ook de Crystal Residence is een project waarop B2Ai heel fier is. Voor dit luxeproject heeft het bedrijf haar inspiratie uit de zee gehaald. Dit sluit perfect aan bij het project, aangezien de appartementen van dit project symbool staan voor pure genot in alle luxe aan de Belgische kust.

Het volledige gebouw wordt door B2Ai gezien als een groot schip. Een schip is uiteraard nooit volledig zonder haar zeilen. Deze worden gesymboliseerd door de scheidingspanelen tussen de terrassen.

Wat de materialen betreft, heeft B2Ai gekozen voor duurzame materialen uit een hogere klasse. Dit om aan te sluiten bij het idee van de luxueuze appartementen in een hoger segment aan de Belgische Kust.

Leave a Reply