Je tweede verblijf: maak werk van vrije tijd

Dat Belgen een baksteen in de maag hebben, is al langer geweten. Maar wist je dat we ook steeds meer voor een tweede baksteen gaan? Naar schatting bezit 1 op 5 Belgen een tweede verblijf. Daarbij valt het op dat we graag binnen de eigen landsgrenzen investeren. Onze kust, met 65 kilometer aan prachtige zandstranden, oefent al langer een enorme aantrekkingskracht op ons uit. De beperkte reismogelijkheden tijdens de coronapandemie hebben die aantrekkingskracht en de populariteit van investeringsvastgoed aan de Belgische kust alleen maar versterkt. Ben je zelf ook op zoek naar een tweede verblijf? Ontdek hier de voordelen van die tweede baksteen in je maag.

Wat zijn de voordelen van een tweede verblijf (op lange termijn)?

Heb je geld op een spaarboekje staan? Een veilige, doch weinig renderende keuze. Je hebt hard gewerkt, zorgvuldig gespaard en daar mag je zeker iets in ruil voor krijgen. Van een tweede verblijf geniet je zowel nu als later. Want behalve een vast vakantieadres, is het ook de perfecte spaarrekening op lange termijn: winstgevender dan je spaarboekje en minder risicovol dan beursbeleggingen. Door je tweede verblijf te verhuren, genereer je een constante inkomstenstroom waardoor je investering zichzelf afbetaalt. Geen zin in gedoe met huurders? Of nog maar het vinden van huurders? Dan laat je dat toch aan een betrouwbare verhuurpartner over! Door te kiezen voor vastgoed met verhuurgarantie verhuur je zonder zorgen én met maximale garanties.

Wat zijn de huidige fiscale voordelen van een tweede verblijf?

Is het nu wel of niet fiscaal interessant om een tweede verblijf aan te schaffen? Een punt waarover gediscussieerd kan worden… En waarover onze politici het zelf moeilijk eens geraken. Want hoewel de woonbonus (het belastingvoordeel op je eerste woonst) in Vlaanderen geschrapt werd, geniet je inderdaad nog een belastingvoordeel op je tweede verblijf. Op de betaalde kapitaalaflossingen en schuldsaldopremie voor dat extra vastgoed geldt een belastingvermindering van 30%. De som die hiervoor in aanmerking komt, is begrensd op 2.350 euro per jaar wat betekent dat je maximaal 705 euro per jaar kunt aftrekken van je belastingen.

Welke kuststad mag jou binnenkort verwelkomen?

Elke kuststad heeft een unieke charme. Kies je tweede verblijf dus niet enkel met je rekenmachine! Wil je voortaan je vakanties doorbrengen in een bruisende stad waar 7 op 7 wat te beleven valt? Overweeg dan zeker vastgoed in Oostende, niet voor niets de koningin der badsteden. Maar laat ons ook de prinses der badsteden, Wenduine, niet vergeten. Een eerder kleinschalige kustgemeente en doorgaans budgetvriendelijker. Dat geldt trouwens ook voor Bredene waar niet enkel toeristen en tweede verblijvers, maar ook heel wat expats zich thuis voelen. Wat extra opportuniteiten voor investeerders schept. Een troef waarvan ook Zeebrugge profiteert! Misschien niet je eerste keuze voor een tweede verblijf, maar onbekend is dan ook onbemind… In tegenstelling tot Blankenberge dat al sinds de 19de eeuw heel bekend en geliefd is. Niet in het minst bij de beau monde van die tijd.

Hoe maak je nu de juiste keuze? Alysee is al 45 jaar lang een van de grootste projectontwikkelaars voor tweede verblijven en investeringsvastgoed aan de Belgische kust. Vertrouw op onze expertise en kennis om zorgeloos de juiste keuze te maken. Aarzel niet en maak meteen een afspraak voor je persoonlijk adviesgesprek of projectbezoek.

Ontdek de voordelen

Kwalitatieve afwerking

Functionele appartementen

Verhoogde levenskwaliteit

Vooruitstrevende architectuur

Verschillende locaties

Oostende

Benieuwd wat de Koningin der badsteden jou te bieden heeft? Ontdek meer over Oostende en bekijk ons aanbod aan appartementen.

Lees meer

Blankenberge

Vind je Blankenberge, net als ons,  een wonderschone badstad? Lees hier meer over jouw toekomstige tweede verblijf in Blankenberge.

Lees meer

Starten met investeren in vastgoed?
Vraag hier jouw gratis gids aan.

In deze gratis gids vind je alles wat je moet weten wanneer je start met investeren in vastgoed. Zo leggen we o.a. uit waarop je zeker moet letten bij een vastgoedinvestering, waarom je juist moet kiezen voor vastgoed en alle verschillende types vastgoed komen aan bod zodat jij de juiste keuze kunt maken.

DOWNLOAD