Skip to main content
BlankenbergeNieuwbouwOostendeTweede verblijven

Explained: Een tweede verblijf aan de Belgische Kust

Stel je voor dat je wakker wordt met het geluid van de golven op de achtergrond, de zilte zeelucht inademt en geniet van een prachtig uitzicht op de kust. Dit idyllische scenario kan werkelijkheid worden als je overweegt om een tweede verblijf aan de Belgische Kust te bezitten. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door de mogelijkheden van het kopen en verhuren van vastgoed aan de kust, het aankooptraject, en waarom locatie van vitaal belang is.

Locatie als fundamentele pijler voor de aankoop van een tweede verblijf aan de Belgische Kust!

De locatie is en blijft nog steeds een van de belangrijkste aspecten waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een tweede verblijf aan de Kust! Waarom dit juist zo belangrijk is, waarom de Kust net zo’n interessante locatie is en waar aan de Kust wij allemaal projecten hebben, kom je te weten in onderstaande video! 

Vraag 1: Waarom is de locatie zo belangrijk?

Enerzijds is de locatie van jouw project cruciaal, aangezien deze in hoge mate de waarde van je appartement bepaalt. De schaarste van zeezicht heeft bijvoorbeeld een directe invloed op de waarde van appartementen die dit kunnen bieden. Mensen geven de voorkeur aan een appartement met een adembenemend uitzicht op zee wanneer ze overwegen te huren of te kopen.

Vraag 2: Waarom investeren aan de Belgische Kust?

Investeren in vastgoed aan de Belgische Kust is een verstandige keuze. Door de jaren heen is de Kust een populaire vakantiebestemming gebleven, met miljoenen overnachtingen per jaar langs de hele kustlijn. Wat gebeurt er als zoveel mensen een appartement aan de Kust willen huren? De meest aantrekkelijke locaties, zoals appartementen met zeezicht, zijn snel volgeboekt. Dit komt omdat de kust simpelweg fantastisch is om te verblijven, met een breed scala aan activiteiten, culturele ervaringen en de mogelijkheid om van de natuur te genieten.

Vraag 3 – Op welke locatie hebben jullie projecten?

Alysee heeft een sterke aanwezigheid in diverse badplaatsen langs de volledige kustlijn, van Zeebrugge tot Wenduine. Hierdoor kunnen we jou een scala aan mogelijkheden bieden om het perfecte tweede verblijf te vinden.

Vraag 4 – Welke soorten vastgoed bieden jullie allemaal aan?

Naast de reguliere residentiële appartementen hebben we ook hotelkamers onder franchise met Accor, business suites, parkeergelegenheid en meer. Met andere woorden, we hebben voor ieder wat wils als het gaat om het vinden van je ideale tweede verblijf aan de Belgische Kust.

Ben je geïnteresseerd in onze tweede verblijven en hun locaties? Bezoek dan onze pagina met tweede verblijven voor meer informatie.

Het aankooptraject explained

Benieuwd hoe het aankooptraject eruit ziet bij de aankoop van een tweede verblijf? Onze vastgoedadviseur legt het u klaar en duidelijk uit in onderstaande video.

Als je geïnteresseerd bent in een tweede verblijf aan de Belgische Kust, begint alles met een eenvoudig contact met ons. Onze projectverantwoordelijke zal persoonlijk met je bespreken wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens plannen we een bezoek aan de kust om projecten en modelappartementen te bekijken. Als je besluit om te kopen, verwelkomen we je graag in de Alysee-familie. Je krijgt toegang tot ons klantenportaal waar je alle belangrijke informatie en updates over je project kunt vinden. Na de notariële overdracht, volgt de afwerking van het gebouw en de ingebruikname van je appartement, hotelkamer of suite. Onze betrokkenheid stopt niet na de aankoop; we organiseren jaarlijks vergaderingen en evenementen om je vastgoed te ondersteunen.

Wil je meer informatie over ons aankooptraject of over onze projecten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ontdek de verschillende verhuurmogelijkheden bij een tweede verblijf

Vraag 1: Welke verhuurmogelijkheden bestaan er allemaal voor een tweede verblijf?

Als je overweegt vastgoed aan de kust te kopen en te verhuren, zijn er drie verhuurmogelijkheden om te overwegen:

1. Traditionele Verhuur: Hierbij kies je een huurder uit, die maandelijks een vast bedrag betaalt, wat zorgt voor een regelmatig inkomen.

2. Seizoensverhuur: Je kunt samenwerken met verhuurkantoren aan de kust of professionele partners zoals Novasol of Belvilla om je eigendom tijdens het toeristische seizoen te verhuren.

3. Dagverhuur: Deze optie, vergelijkbaar met platforms als Airbnb, biedt de mogelijkheid om hogere opbrengsten te genereren, maar vereist meer betrokkenheid en inspanning.

De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeuren en beschikbare tijd. Samenwerken met professionele partners kan je meer gemak bieden, terwijl zelf verhuren potentieel hogere opbrengsten oplevert.

Wil je meer weten over de verschillende verhuurmogelijkheden bij een tweede verblijf? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Alysee staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Leave a Reply