Skip to main content
BredeneHotelvastgoed

Ibis Styles Bredene, maak kennis met het nieuwste hotel van Alysee

Welkom! Vandaag nemen we je graag mee naar ons nieuwste hotel, ibis Styles Bredene. Dit hotel is ontstaan uit een samenwerking tussen Groep Versluys en Alysee waarbij Alysee het hotel verkoopt als investering en nadien ook de uitbating zal voorzien onder de noemer van ‘Belgian Coast Hotels’.

Ibis Styles Bredene, maak kennis met het nieuwste hotel van Alysee

Het gebouw werd ontworpen door Binst Architects, een gerenomeerd architectuurbureau dat ook bekend is van award-winnende ontwerpen voor bijvoorbeeld de Arteveldehogeschool, het nieuwe VRT gebouw of de bedrijfssite van bekende totaalaannemer Cordeel.

Vrt gebouw door Binst Architects
Artevelde hogeschool ontwerp door Binst Architects

Bij binnenkomst in de lobby zie je meteen dat dit geen gewoon hotel is. Op vraag van Accor is het een themahotel geworden met het ‘Surf’s Up’-thema, geïnspireerd op de watersportreputatie van Bredene. Dit thema komt aan bod doorheen het hele hotel, van in de lobby, tot de kamers, gangen en zelfs de badkamers.

Al jaren was er behoefte aan een nieuw hotel in Bredene. Na de sluiting van het vorige Europahotel waren er slechts 30 kamers over, waardoor er bijna geen mogelijkheden waren om op hotel te overnachten.

Verschillende bezoekerstromen in het ibis Styles Bredene hotel

In de vakantieperiodes, weekends en de zomermaanden zal het hotel vooral toeristen aantrekken. De Kust is dan ook al sinds jaar en dag de populairste vakantiebestemmining binnen de Benelux.

De rest van het jaar is er aanzienlijke vraag naar zakelijke overnachtingen vanuit de offshorehaven van Oostende. Door de gunstige ligging, op slechts 10 minuten rijden van deze havenbedrijven, is ibis Styles Bredene ideaal. Veel van deze bedrijven maken gebruik van internationale werkkrachten en expats die enkele weken in België verblijven en graag zorgeloos in een hotel overnachten gedurende die periode.

Een derde stroom van bezoekers komt van het Staf Versluyscentrum. Het congrescentrum is momenteel beperkt in de organisatie van zeer grote evenementen omdat er te weinig slaapplaatsen zijn voor organisatoren, exposanten en bezoekers in de buurt. Met 81 nieuwe hotelkamers biedt het ibis Styles hotel in Bredene een oplossing.

Ruime en lichtrijke kamer in het surf thema 

We zijn aangekomen in een lichtrijke kamer op de zevende verdieping, met een schitterend uitzicht. Ook hier is het thema van het hotel uitgewerkt tot in de kleinste details, kijk maar naar de spiegel in de vorm van een surfplank, de houten touches die typisch zijn voor surfclubs en de bekabeling van de verlichting die een maritieme touch geven. Een ideale kamer voor een ontspanned verblijf in Bredene.

Badkamer Ibis Styles Bredene
Hotelkamer Ibis Styles Bredene

Zelf eigenaar worden van een hotelkamer in ibis Styles Bredene?

Wist je trouwens ook dat je eigenaar kon worden van een hotelkamer? Zo hebben we 2 soorten klanten; enerzijds mensen die een alternatief zoeken voor klassiek vastgoed. Ze willen hun geld in vastgoed investeren, maar willen niet alle kopzorgen die ermee gepaard gaan zoals wanbetalers, schade, leegstand… Je koopt dan een hotelkamer aan met notariële akte en een overeenkomst met de uitbater die het beheer en de verhuur voor z’n rekening neemt. Op die manier moet jij als eigenaar helemaal niks doen.

Anderzijds zijn er ook klanten die de hotelkamer zien als alternatief voor een tweede verblijf, en zelf gebruik willen maken van hun aankoop. Op die manier dragen ze niet de zware kost van de aankoop, onderhoud en beheer van een tweede verblijf. Anderzijds kunnen ze toch genieten van 45 dagen per jaar eigen gebruik en alle andere voordelen van een hotelkamer zoals het zorgeloos beheer en de extra opbrengsten.

Wil je graag mede-eigenaar worden van dit hotel? Bekijk dan zeker eens het ibis Styles Bredene project!