Wandelen aan zee en uitwaaien in de zoutige bries: verfrissender kan bijna niet. De Kust stippelde adembenemende routes uit die de benen goed aan het werk zetten. Over de dijk, door de duinen, recht de stad in of langs de oudste monumenten ontdek je de mooiste plekjes van de Belgische Kust. Wij selecteerden onze favorieten uit de enorme lijst, zodat je met Valentijn de mooiste wandelingen kan beleven.

wandelen aan zee

Wandelen aan zee

Omdat niet iedereen graag een grote staptocht onderneemt, krijgen ook de minder enthousiaste stappers mooie opties aangeboden. Met staptochten gerangschikt van kort naar lang weet je meteen waar je aan toe bent. Klik op de link, en je vindt meteen alle informatie die je nodig hebt om aan je uitstap te beginnen. Kies je liever zelf uit de enorme selectie van De Kust? Dan kan je alle wandelroutes gewoon zelf doornemen. Doe je liever iets volledig anders met je partner? Dan kan je inspiratie halen uit onze tips voor een uitstap met twee.

Blankenberge – 4,1 km

Voor de kortste wandeling kozen we de erfgoedwandeling in Blankenberge. Deze route brengt je langs een schat van cultuur en geschiedenis van de prachtige badstad. Je loopt doorheen de tijd van de kleine vissershuisjes naar de luxueuze buitenverblijven van de beau monde. Kortom: je leert alle gezichten van de mooie stad kennen zoals nooit tevoren.

Zeebrugge – 5,8 km

De tweede langste wandeling is ook een erfgoedwandeling, deze keer door Zeebrugge. Gedurende 5,8 kilometer wordt je ondergedompeld in de maritieme geschiedenis van de wereldbekende haven van Zeebrugge, en proef je van het authentieke vissersleven. Genoeg gewandeld? Dan kan je tot rust komen in een van de vele visserscafé’s dichtbij.

Uitkerkse Polders – 7,7 km

Liever wat meer typische kustnatuur? Dan kan je nergens beter terecht dan de in de prachtige Uitkerkse Polders. De adembenemende taferelen voeren je langs de kustlijn en tonen de polders zoals ze vroeger waren. Zomer en winter kan je de mooiste vogels in hun natuurlijke omgeving zien, terwijl je geniet van de grootste open ruimte aan het Belgische strand.

Oostendse kreken – 13 km

In Oostende kan je niet enkel van het strand en de stad genieten. Heel dichtbij de prachtige stad ligt er namelijk een groen natuurgebied voor het grijpen. Met stevige stapschoenen aan je voeten verken je de open natuur en door groen omgeven kreken die het gebied te bieden heeft. Groene polders en wilde planten, perfect om tot rust te komen.