Hotelvastgoed, de hippe vastgoedinvestering van 2021

Groeiende populariteit

Sinds het uitbreken van de coronapandemie merken wij bij Alysee een grote stijging in de vraag naar investeringen in hotelvastgoed aan de Belgische Kust. Onze klanten brengen verschillende redenen naar voor waarom ze voor dit product kiezen. Een heel belangrijke reden die vaak terugkomt, is de zoektocht naar veiligheid. Hierbij komt tegenwoordig de term vakantie in eigen land dan al snel ter sprake en waar beter op vakantie gaan dan in jouw eigen stekje aan zee? Ja, je hoort het goed, je kan ook zelf genieten van jouw eigen hotelkamer. Het is dus de perfecte combinatie tussen eigen gebruik en een investering met extra opbrengsten. Uiteraard zijn er nog heel wat andere voordelen waarvan je kan genieten bij de aankoop van een hotelkamer.

Voordelen van hotelvastgoed ten opzichte van klassiek vastgoed

Een eerste belangrijk voordeel ten op zichte van klassiek vastgoed, is de lagere en meer betaalbare instapprijs. Met een budget rond de € 200.000 kan je al eigenaar worden en genieten van jouw hotelkamer. Bij nieuwbouwappartementen zit je aan de kust al snel aan minstens € 300.000 als instapprijs, zeker met de stijging van de bouwprijs van de afgelopen maanden.

Een tweede grote voordeel, is dat je geen last hebt van de zorgen van klassiek vastgoed. Zo hoef je dus zelf geen huurders te regelen, hoef je niet op te kuisen, heb je geen onderhoud, is er geen sprake van langdurige leegstand, krijg je niet te maken met wanbetalers, … Al deze zaken worden namelijk voor jou uit handen genomen door een professionele partner met jarenlange ervaring. Een investering in hotelvastgoed is met andere woorden een 100% zorgelozen investering. Bovendien werkt Alysee voor de uitbating van haar hotels samen met Accor, de Europese marktleider in de hotelsector. Hierdoor kan je steeds met een gerust hart gaan slapen.

Hotelvastgoed, de perfectie combinatie tussen eigen gebruik en extra opbrengsten.

Zoals eerder aangehaald, kan je ook zelf genieten van jouw investering. Hierdoor wordt het de perfecte combinatie voor mensen die zelf af en toe graag eens naar de kust komen, maar toch ook graag opbrengsten uit hun investering halen.

Hoe gaat het eigen gebruik van zo’n hotelkamer nu juist in zijn werk? Wel, je koopt een hotelkamer in een hotel naar keuze en sluit hierbij een uitbatingscontract af. Hiermee ga je akkoord dat de internationale partner jouw hotelkamer steeds voor jou verhuurd. Op deze manier kan je meegenieten van de opbrengsten van het hotel. Zelf heb je dan ook de mogelijkheid om 30 tot 45 nachten, afhankelijk van het hotel,  te genieten van jouw kamer. Wel moet hierbij vermeld worden dat er een aantal periodes uitgesloten zijn. Dit om de exploitatie van het hotel te bevorderen en de opbrengsten voor de eigenaars te optimaliseren. Zo is het niet mogelijk om als eigenaar van jouw kamer te genieten tussen 15/07 en 15/08. Dit omdat de hotels dan zo goed als vol zitten en hier maximale opbrengsten gegenereerd worden. Verder geniet je tijdens jouw verblijf in jouw kamer ook van alle faciliteiten die het hotel aanbiedt. Zo kan je genieten van gratis ontbijt, wordt jouw kamer steeds proper gehouden, geniet je van faciliteiten zoals een zwembad en parking indien deze aanwezig zijn. Veder geniet je nog van 10% korting op alle drank- en voedselconsumpties in het hotel. Er wordt enkel een kleine service fee gevraagd voor het wassen van de linnen, verblijfsbelasting en algemene schoonmaak tijdens het verblijf. Deze servicefee is vastgesteld op 35 euro.

Wens je meer te weten over de laatste hotelprojecten van Alysee waar je nog kan instappen? Ontdek hier het nieuwe ibis styles Europahotel in Bredene