Op zoek naar een betrouwbare belegging? Wil je zeker zijn van verhuur? Dan zoek jij een business flat. Een business flat is een wooneenheid voor zakelijke expats, die voor hun werk tijdelijk in het buitenland verblijven. Zo genieten zij van een stabiele verblijfplaats op kosten van hun werkgever terwijl ze hier werken, soms maanden aan, een stuk.

Zo’n business flat is daarom een bijzonder slimme investering. Niet alleen groeit de markt gestaag, zakelijke expats zijn ook bijzonder betrouwbare huurders. Ontdek er in dit artikel alles over.

  • Bloeiende locatie
  • Vlotte verhuurbaarheid
  • Slimme investering

Ik wil meer informatie over investeren in business flats

business flat Zeebrugge van Chateau Residenties

Bloeiende locatie

‘Location, location, location’ is al decennialang hét motto van elke vastgoedmakelaar, slimme investeerder en ondernemer. Om jezelf een optimale bezetting te garanderen, hoef je dus niet ver te zoeken naar het belangrijkste element. Een bloeiende locatie met zakelijk én toeristisch potentieel. 

Zeker voor business flats vind je het best een omgeving die economisch significant is. Zakelijk centrale steden zoals Antwerpen, Brussel en Gent springen meteen in het oog, maar ook groeiende centra zoals de havengebieden van Zeebrugge en Oostende zijn veelbelovend. 

haven van zeebrugge

De havens zijn namelijk internationale spelers als respectievelijk de grootste autohaven ter wereld en de grootste aardgashaven in Europa. Die economische boom garandeert verdere uitbreiding en een groeiende instroom aan internationale expats die stabiel verblijf nodig hebben. 

Ontdek waar je rekening mee houdt wanneer je de locatie kiest.

Tot slot is een groeiende zakelijke omgeving een betrouwbaardere belegging dan een gevestigde waarde. Steden zoals Antwerpen en Brussel zijn namelijk al lang economische zenuwcentra waardoor de markt daar verzadigd is. Op zoek naar een slimme investering? Dan kies je voor een up and coming gebied waar je voor minder geld meer waarde krijgt.

Ook toerisme?

Hoewel de naam ‘business flat’ zakelijk gebruik benadrukt, kan je je belegging wel degelijk ook aan ander publiek verhuren. Daarom kies je naast een economisch bloeiende omgeving ook voor een toeristisch trekpleister.

Als je bijvoorbeeld investeert in business flats bij de havens van Oostende of Zeebrugge, pik je ook gemakkelijk een graantje mee van de naburige badsteden. Oostende, Blankenberge, Knokke, Bredene zijn maar enkele van de bruisende badsteden waar toeristen op zoek zijn naar jouw business flat in de buurt voor een fijn vakantieverblijf.

Ontdek meer over de waarde van seizoensverhuur.

Toerisme in Blankenberge

Rendement

Internationale bedrijven werken vaak met langdurige contracten, waardoor je er steeds op kan rekenen dat ze hun expats naar jouw business flat sturen. Dat geeft hen zekerheid van kwaliteit en garandeert een stabiele, langdurige samenwerking.

Ontdek meer voordelen in onze whitepaper ‘ Investeren in Business Flats (2663 downloads) .

Business flats doen ook dienst als B2B hotels. Korte gaten in langdurig verhuur vang je daardoor gemakkelijk op met kortetermijnverhuur aan tijdelijke werkkrachten. In combinatie met het eerder genoemde seizoensverhuur aan toeristen kan je rekenen op een hoge bezettingsgraad en hoog rendement.

Bovendien zijn expats bijzonder betrouwbare huurders. Ze komen niet enkel steeds terug naar dezelfde verblijfplaats, hoogopgeleide huurders met stabiele posities zijn ook exact het publiek waaraan je wil verhuren.

Omdat je bovendien ook kiest voor een business flat die ruim en comfortabel genoeg is om een aangenaam langdurig verblijf te garanderen, vergroot je de kans op terugkerende huurders. In de business flats in Zeebrugge, bijvoorbeeld, genieten huurders onder andere van een ruime woonkamer en praktische eigen keuken. Een home away from home.

Wel rendement, geen onderhoud

Met business flats zoals in Zeebrugge kies je voor een specifiek type verhuur. Het spreekt dan ook voor zich dat je alle zorgen uit handen kan geven aan een gespecialiseerde uitbater. Zo kan je steeds op beide oren slapen, hoef je nooit in te staan voor herstellingen en krijg je je opbrengsten zonder moeite.

Krijg advies en download meer informatie

Klaar voor een bijzondere belegging in business flats? Wil je wat meer advies over je slimme investering? Krijg dan advies van onze vastgoedexperts of download meer informatie over de business flats in Zeebrugge.