5 Leukste adresjes in Oostende

Met het weekend van Hemelvaart voor de deur in combinatie met goede weersvooruitzichten, beginnen heel wat mensen uit te kijken naar een verlengd weekendje kust. Altijd een goed idee. Maar wat zijn nu de leukste adresjes voor een onvergetelijk weekendje Oostende? 
We zetten ze voor u even op een rij.

leukste adresjes

1. Mercator

Hoewel dit Barkentijn zeilschip bij zo goed als iedereen bekend is, kon deze toch niet ontbreken op de lijst van leukste adresjes. Dit fenomenale museumschip dat zijn oorsprong kende in 1932 was ooit een opleidingsschip voor de koopvaardijvloot. Het schip heeft zowat de hele wereld rondgevaren. Zo belande het ooit op de Paaseilanden, Lissabon en zelfs Congo. 
Kortom een schip met geschiedenis, welbekend bij velen, maar na al die jaren toch nog altijd een must see voor iedereen die Oostende bezoekt.

2. La siesta

“Aan de kust is het niet altijd mooi weer, maar bij La Siesta schijnt de zon 365 dagen per jaar.” 

Een quote die perfect het gevoel beschrijft dat je krijgt, wanneer je er voor het eerst binnenwandelt. Een sfeervol restaurantje vlak aan de winkelstraat van Oostende en op enkele minuten wandelen van het strand. 
Hier wordt je volledig ondergedompeld in een multiculturele inrichting gecombineerd met een al even multiculturele keuken.
In een gezonde bui of eerder op zoek naar een ‘guilty pleasure’? Op het menu van La Siesta vindt u precies waar u op dat moment naar verlangt.

Bezoek La Siesta

3. De Familie Jansen

In het hart van Oostende, vlak op het mijnplein, vind je ‘De Familie Jansen’. In 2014 uitgeroepen tot beste koffiebar van het land. Een prijs die de twee Limburgse uitbaters met fier dragen.
Het perfecte bakje troost bij een donkere wolk of een lekkere opkikker net voor die kuierende tocht langs het strand, dat vindt u hier. 

4. Ford Napoleon

In de duinen ten Noorden van Oostende bevindt zich een indrukwekkend fort met een bewogen geschiedenis. De berucht Franse generaal Napoleon liet het bouwen in 1811 tegen gevreesde aanvallen uit Groot-Brittanië. Het heeft lange tijd dienst gedaan als wapenopslagplaats en verblijfplaats van heel wat militairen.

Ondertussen is het uitgegroeid tot een museum met zowel een goed cultureel als educatief vermogen.
De plaats om samen met de kids op zoek te gaan naar de vele geheimen uit het verleden die er verborgen zijn.

5. Explorado

Het Hemelvaart weekend brengt op zondag wat minder weer met zich mee. De perfecte gelegenheid om uw weekendje Oostende af te sluiten in het voormalige educatieve centrum Earth Explorer. In 2014 werd dit omgetoverd tot het Family Adventure Science Park Oostende.
Ontdek de verklaring voor verschillende natuurverschijnselen. Altijd al eens willen weten hoe een tornado tot stand komt? Van waar komen die verwoestende tsunami’s?
Leren en fun samengebracht in een mixer met Explorado, de heerlijke blend, als resultaat.  

Bezoek Explorado

Meer weten over Oostende? Lees hier verder!