Ben je nog steeds aan het twijfelen of je zou investeren in een nieuwbouwappartement, of liever een bestaande woning? Wij zijn alvast fan van de eerste, die je een hele hoop kopzorgen bespaart. Hieronder zetten we nog eens alle voordelen op een rijtje, zo weet je nu al hoe je straks geniet van nieuwbouw.

 


Je kiest zelf je indeling van je nieuwbouwappartement

Bij de meeste nieuwbouwappartementen kan je zelf kiezen hoe je de keuken, badkamer en indeling van het huis wilt. Daardoor bespaar je een hoop op verbouwingswerken later om zo je huis naar eigen wensen te verbouwen. Bespreek duidelijk de kosten met de aannemer zodat alles mooi binnen je budget blijft.

Soepele financieringsmogelijkheden

Als je vroeger een nieuwbouw kocht, moest je vaak de lening en huishuur maandelijks betalen. Nu zijn de verstrekkers van een lening veel soepeler en moet je pas de lening afbetalen op het moment dat je de sleutels in handen hebt. Ook krijg je veel sneller een lening toegewezen, aangezien de kans op grote kosten herleid wordt naar 0. Zo krijg je een goedkopere lening, wat nóg meer geld uitspaart.

Duidelijke constructienormen

Alle nieuwbouwappartementen en -woningen dienen tegenwoordig te voldoen aan zeer strikte isolatie-, geluids- en prestatienormen. Daardoor ben je 100% zeker dat je een energiezuinige woning koopt. Als er na de aankoop toch iets mis mee is, kan je rekenen op de 10-jarige aansprakelijkheid van de aannemer en de architect. Altijd mooi meegenomen!

Goedkoper in aankoop, geen kosten koperbesparen

Als je nieuwbouw koopt, spaar je een hoop geld uit bij de notaris. De ‘kosten koper’ worden niet aangerekend bij een nieuwbouw, en die kunnen al gauw oplopen tot € 8.000.

Lagere onderhoudskosten

Doordat je woning splinternieuw is, kan er zeker van zijn dat je de eerste jaren niets aan onderhoud gaat betalen. Een koper van een bestaande woning gaat naar Bouwland, een nieuwbouweigenaar naar Tomorrowland.

Beter geïsoleerdnieuwbouw

Door de betere isolatie kan je er zeker van zijn dat de maandelijkse kosten gedrukt gaan worden. Je betaalt een stuk minder aan verwarming en ook in de zomer zal je van de ideale temperatuur genieten.

Geen achterstallig onderhoud

Aangezien je de eerste bewoner bent, kan je er 100% zeker van zijn dat er geen verborgen gebreken zijn. Bij veel bestaande woningen heb je achterstallig onderhoud en verborgen gebreken. Bij een nieuwbouwappartement is dat nooit een probleem.