Je hebt alle aspecten grondig overlopen, en nu weet je helemaal zeker dat je wil investeren in hotelvastgoed. Je wil genieten van alle voordelen die deze alternatieve vorm van investeren met zich meebrengt, en hebt besloten dat deze belegging de perfecte keuze is voor jou. Nu moet je enkel nog uit alle hotelkamers de specifieke kamer zoeken waarvan je de trotse eigenaar wil worden. Maar waar ga je daarnaar op zoek? En waarop let je bij het kiezen van een goede investering? Hoe weet je zeker dat je de best mogelijke kamer hebt gekozen? Hotelkamers kopen doe je met deze 4 tips.

hotelkamers, hotelkamers kopen

1. Locatie

Hoewel hotelvastgoed altijd vaste inkomsten genereert, is de ene locatie toch optimaler dan de andere. Een hotel in een centrale locatie met een goede ligging gaat meer boekingen, en dus meer rendement genereren. Zoek dus hotels op centrale gebieden. Zo weet je zeker dat je hotel gemakkelijk gevonden wordt door reizigers en zakenlui. Probeer ook zeker te kiezen voor een mooie omgeving die nog steeds in volle bloei is. Locaties die nog in ontwikkeling zijn, vragen een lagere instapkost dan verzadigde markten. Die up-and-coming locaties profiteren van een hoge bezetting, maar hebben ook nog steeds de ruimte om verder door te groeien. Daardoor kan je rendement veel meer klimmen dan op een gekende en gevestigde waarde, waardoor jouw meerwaarde exponentieel stijgt in vergelijking.

2. Merknaam

Zoals je eerder te weten kwam, maakt niet enkel de locatie voor boekingen veel verschil, maar geeft ook een vertrouwde merknaam het publiek een bijkomende reden om juist daar te overnachten. Bij namen zoals ibis en Mercure weet de bezoeker exact wat ze mogen verwachten en voor welke prijs ze dat krijgen. Dat schept vertrouwen. Daardoor gaan ze sneller bij een gevestigde naam overnachten, dan dat ze risico’s nemen met een verblijf dat ze helemaal niet kennen. Daarom doe je er goed aan op zoek te gaan naar een investering bij een gevestigd merk. Op die manier kan je met nog meer zekerheid beslissen, aangezien rendement verzekerd is.

3. Nieuwbouw

Wanneer je de ideale bloeiende locatie hebt en kan kiezen voor een samenwerking met een internationaal gekend en gerenommeerd merk, is het ook belangrijk te letten op de fysieke staat van je investering. Op het eerste zicht maken renovaties voor jou geen verschil uit, er staat toch iemand anders voor in. Die kosten worden echter afgetrokken van de totale inkomsten van het hotel, waardoor je rendement daalt. Bij oudere gebouwen liggen die kosten hoger en komen ze veel vaker voor, wat vreet aan je inkomsten. Bij nieuwbouw hoef je je daar minstens de eerste tien jaar geen zorgen over te maken. Nieuwe gebouwen gaan niet alleen langer mee, ze zijn ook helemaal up-to-date met de laatste wettelijke vereisten. Daarnaast trekt een moderne nieuwbouw ook meer boekingen aan. Zo’n gebouw ziet er fris, proper en modern uit, wat meteen een betere indruk nalaat op de klant, en dus de bezettingsgraad de hoogte instuurt. Ook dat heeft een rechtstreekse invloed op je rendement.

4. Wees voorbereid

Bij de zoektocht naar de juiste hotelkamers, ben je het best realistisch en goed voorbereid. Denk goed na over de investering die je wil maken, en over alles wat erbij komt kijken. Stel jezelf de vraag of je alle aspecten van je belegging goed kent. Overloop alle voor- en nadelen, wees zeker van je positie en bekijk goed waarop je moet letten bij het kiezen van jouw vastgoed. Denk ook aan wat je in de toekomst met je investering kan aanvangen, zodat jij en je kinderen ook binnen tien jaar nog zeker zijn van je keuze. Heb je besloten te gaan voor een veilige en rendabele investering? Dan kan je meteen hotelkamers kopen Proficiat!