De toeristische plekjes van een stad vind je heel makkelijk terug, maar waar gaan de inwoners naartoe? Hoe vind je deze plekjes? Waar gaan zij hun batterijen gaan opladen? Hier ontdek je Oostende volgens Elisabeth Ouni, oprichtster van muziekblog A PolaroidStory & PR-consultant, die ons gidst door haar versie van Oostende.

Elisabeth Ouni

De favorieten van Elisabeth Ouni

Het rustigste strand

Strand heb je genoeg aan de kust, maar waar vind je een stukje zand en zee dat écht rustig is? Hiervoor kun je naar het Oosterstaketsel. De stranden zijn er veel rustiger, waardoor er ook minder horeca, toiletten, drank- en eetfaciliteiten te vinden zijn. Maar als je wat voorbereiding neemt, de befaamde frigobox, dan is dit de perfecte plek om tot rust te komen, zowel in de zomer als in putje winter. Je kan het makkelijk bereiken door een overzetbootje te nemen aan de Visserskaai.

Logeren in een klassieker

Als je graag logeert in een fantastisch en klassiek hotel in Oostende is ‘Thermae Palace’ the place to be.  Dit hotel is voor mij één van de meest fantastische hotels aan de Belgische kust. Af en toe blijf ik er logeren om mijn batterijen eens volledig te kunnen opladen. De kamers met zeezicht zijn er fenomenaal. Hierna ga ik vaak gaan chillen op het terrasje van Brasserie Albertin, het restaurant van Thermae Palace.  Momenteel staat het hotel te koop. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar het monumentale hotel in ere herstelt, zodat het terug volledig tot zijn recht kan komen.

Uniek meubilair

Als ik denk aan design, denk ik direct aan Paco Velghe, de uitbater van het befaamde café Lafayette.. Vroeger heb ik nog enkele jaren achter de bars van Lafayette en ZsaZsa gewerkt en Paco’s obsessie voor muziek,  kunst en fotografie kunnen observeren.  Nu heb je ook ‘Entrepot Lafayette’, zijn tweede zaak. Hij heeft een fantastische ruimte in de Madridstraat omgetoverd tot een absolute topplek waar hij meubels  en de coolste  spulletjes en hebbedingen voor het interieur verkoopt. Een unieke aanwinst voor het gezellige Madridstraatje

Koffie zoals het hoort

Als je graag koffie drinkt, doe je dit best niet aan de kust. Voor mij is de meeste koffie hier een mix van water, melk en wat slappe koffie. Het is niet makkelijk om écht lekkere koffie te vinden in Oostende. Waar je wél lekkere koffie kan vinden is in Histoire D’O & De Familie Jansen. Histoire D’O is gelegen aan de dijk, dus perfect voor een koffie met zeezicht. De Familie Jansen is gelegen in het centrum. De cappuccino is hier o-ver-heerlijk, perfect zoals het moet.

Meer te weten komen over Oostende of het vastgoedaanbod? Lees hier verder