Skip to main content
BlankenbergeNieuwbouwOostendeTweede verblijven

Seizoensverhuur 2.0, de hyperprofessionele partner

De wereld evolueert verder en zo ook de verschillende investeringsproducten. Decennialang verkozen tal van eigenaars van een kustappartement om dit te verhuren in seizoensverhuur door het grote aanbod van ‘agences’ over de gehele kustlijn. In het huidige digitale tijdperk boeken steeds meer mensen online. Het ontstaan van ‘seizoensverhuur 2.0’

Een professionele partner voor het optimale beheer van jouw pand

Vaak vind je er een 10-tal per kustgemeente, waar je rustig kan binnenstappen om last minute nog een appartement te huren. De agences die jouw kustappartement verhuren wanneer je er zelf geen gebruik van kan maken. Ze staan in voor het onderhoud, vaak verzorgen ze ook de poetsploeg en dragen ze de sleutel over aan de korte termijn huurders.

Op zich een uitstekende formule, ware het niet dat we sinds enkele jaren massaal een digitale switch hebben gemaakt richting online boeken. Zeg nu zelf, wie heeft er nog nooit een hotel of appartement geboekt via booking.com of Airbnb?

Een sterke samenwerking voor seizoensverhuur

Intussen werkt Alysee al geruime tijd samen met enkele verschillende professionele verhuurpartners. Professionele uitbaters die instaan voor het optimale beheer van je pand en de maximale huurinkomsten ervan. Deze ervaren uitbater biedt onze klant-investeerders een interessante verhuurformule van A tot Z. Zo wordt er gestart met een doorgedreven marktstudie die het potentieel verhuurrendement van een appartement op een bepaalde locatie gaat inschatten. Tijdens de marktstudie worden verschillende bronnen en statistieken van bekende verhuurwebsites geraadpleegd om tot een realistische inschatting te komen Deze inschatting houdt reken met de optimale verhuurprijs en de ideale bezetting van een appartement.

Vanaf de aankoop van het appartement neemt de verhuurpartner al de zorgen die je zou kunnen hebben bij de verhuur volledig uit jouw handen. Er wordt een eigentijds meubelpakket op maat uitgewerkt voor jouw appartement, er wordt een inventarisatie gedaan van het aanwezige meubilair en materiaal en een professionele fotoreportage gemaakt om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn. Dankzij een doorgedreven yield-management kunnen de beste verhuurprijzen behaald worden in combinatie met een ideale bezettingsgraad. Hierdoor wordt er een hogere opbrengst behaald dan bij klassieke (seizoens)verhuur. In de praktijk verloopt de sleuteloverdracht volledig digitaal en er is een servicelijn 24/24, 7/7 bereikbaar.

Voor de verhuur via seizoensverhuur van jouw appartement wordt er samengewerkt met verschillende verhuurplatformen. Denk hierbij gerust aan Booking.com, Airbnb, Expedia, Tripadvisor. Dankzij het schaalvoordeel dat de professionele verhuurpartner heeft, zijn zij in staat om op al deze website een ‘premium’-partner te zijn, zodat er een verhoogde zichtbaarheid en meer verhuur is voor jouw specifiek appartement.

Verschillende mogelijkheden voor verhuur in seizoensverhuur

Op deze manier schenkt de eigenaar van een appartement zichzelf een zorgeloze investering, met veilige en toekomstgerichte opbrengsten. Wens je zelf meer te weten te komen over de appartementen die hiervoor te koop aangeboden? Ontdek hier de verschillende mogelijkheden in seizoensverhuur bij Miramar II en Crystal Residence. Vraag ook zeker naar de behaalde resultaten uit het verleden!

Leave a Reply