Skip to main content
BlankenbergeOostendeTweede verblijvenUitbating

De verhuurmogelijkheden bij een tweede verblijf

Een tweede verblijf aan de Kust, ja leuk! Maar wat als je er niet altijd gebruik van wil/kan maken? Gelukkig bestaan er verschillende verhuurmogelijkheden voor een tweede verblijf!

1. De traditionele manier

Enerzijds kan je kiezen om te gaan verhuren op de traditionele manier. Hierbij kies je een van de huurders uit, je komt een maandelijks bedrag overheen en je kan maandelijks een vast inkomen innen.

2. Seizoensverhuur

Anderzijds heb je de mogelijkheid om te verhuren via seizoensverhuur. Daarbij kan je samenwerken met een van de verhuurkantoren aan de Kust of je kiest om samen te werken met een professionele partner zoals Novasol of Belvilla.

3. Dagverhuur

Een laatste verhuurmogelijkheid is dagverhuur. Denk maar aan Airbnb. Stel dat je de verhuur zelf gaat doen, gaan je opbrengsten natuurlijk wel hoger liggen, maar er komen ook wel wat kopzorgen bij kijken. Denk maar aan de moeite en de tijd die je er moet insteken.

Hogere opbrengsten en geen kopzorgen

Beslis je samen te werken met onze professionele partners, dan gaan je opbrengsten iets lager liggen, maar heb je wel het voordeel dat je de vrijdagavond in je zetel kan zitten en naar het nieuws kan kijken. Je krijgt dan een mailtje ‘ah die mensen zitten in mijn appartement en hebben zoveel betaald’ en jij kan genieten van jouw weekend. Daarbovenop en het belangrijkste van allemaal: op die manier kan je zelf nog van jouw stekje genieten wanneer je maar wil.

Wil je meer weten over de verschillende verhuurmogelijkheden bij een tweede verblijf?

Leave a Reply