Skip to main content
Over Alysee

Maak kennis met Joachim, de zaakvoerder van Alysee

Zaakvoerder Alysee Projectontwikkeling - Joachim Debucquoy

Achter elke onderneming staat een unieke persoon met een unieke visie. Maak kennis met Joachim, zaakvoerder van de familiale vastgoedgroep Alysee.

Familiale onderneming met verankering aan de Kust in 1976

Wanneer we iets meer willen vertellen over Alysee, is het interessant om even terug te gaan in de tijd. De spreekwoordelijke wortels van onze vastgoedgroep zijn terug te vinden in 1976, toen we startten met één klassiek vastgoedkantoor in Oostende, aan de Belgische Kust. Na enkele jaren verliep dit zo vlot, dat er al snel meerdere vastgoedkantoren hun deuren openden. Uiteindelijk werkten we in 10 verschillende vestigingen, verspreid over de hele kustlijn, alvorens we de stap zetten richting de projectontwikkeling.

Pionier en innovatief in z’n investeringsconcepten

Onze eerste stappen binnen de projectontwikkeling werden gezet bij het realiseren van de klassieke tweede verblijven. We gingen destijds op zoek naar een leuke locatie in een aantrekkelijke badplaats, waar vele families hun vakanties wouden doorbrengen. Met enige bescheiden trots kunnen we tot op heden zeggen dat we meer dan 90 verschillende gebouwen hebben opgeleverd, waar tot op heden duizenden gezinnen genieten van hun droom, samen met kinderen en kleinkinderen, aan de Belgische kust.

Terwijl we al deze dromen konden realiseren, merkten we dat we ook een andere weg wouden inslaan. Meer en meer klanten kochten kustappartementen aan ter investering. Een appeltje voor de dorst, bescherming van hun kapitaal, specifiek om te verhuren, etc… Om aan die nood tegemoet te komen, sloegen we de weg in van innovatieve, toegankelijke investeringsconcepten. Na grondig marktonderzoek in onder andere de VS, Frankrijk en Spanje lagen we aan de basis van ‘investeren in exploitatievastgoed’ in België. Al snel werden de eerste vergunningen voor hotels en toeristische logies, die verkocht werden als particuliere investering, verkregen. Door zelf mee in te stappen in buitenlandse projecten en honderden uren contact met de ‘Big Four’, konden we zelf een waterdicht concept creëren, waarbij de investeerders op een veilige en doordachte manier hun geld kunnen laten renderen op lange termijn.

Mercure Blankenberge Alysee 5

Alysee Anno 2023

 

Vandaag staat Alysee nog steeds voor deze waarden. Onze missie is om ‘vastgoeddromen te helpen waarmaken voor meerwaardezoekers die streven naar extra plezier en zekerheid in het leven’. waarmee we zowel de doelgroep van de tweede verblijvers willen aanspreken op zoek naar fijne herinneringen en plezier maken met hun naasten, als zij die vastgoed zien als een verstandige investering op zoek naar zekerheid en een gevoel van persoonlijke voldoening. Deze missie wordt gedragen door onze 50+ medewerkers, die dagelijks het beste van zichzelf geven. Zoals vaak gezegd, al onze werknemers, stuk voor stuk, zijn de motor van ons familiebedrijf.

Eigen uitbating als stokpaardje van het familiebedrijf

Terwijl we de vastgoedprojecten bouwen en verkopen aan investeerders, kiezen we er bewust voor om zelf in te staan voor de uitbating van onze projecten. We laten de slaagkansen van een vastgoedinvestering niet afhangen van een externe partij, maar zijn sterk, verantwoordelijk en ervaren genoeg om dit zelf in handen te nemen. Zo bestaat Holiday Suites, de uitbater voor onze vakantie- en business suites intussen al 10 jaar en zijn we ook al bijna een decennia bezig met uitbating van kusthotels op een gestructureerde manier. Door op deze manier te werk te gaan blijven we van zeer dichtbij op de hoogte van de resultaten binnen onze investeringsprojecten, kunnen we deze met een positieve kijk stimuleren en de marktsituaties op een optimale manier inschatten en verbeteren met als gevolg een positieve impact voor al onze investeerders. Een aanpak waarvoor we door de jaren heen reeds het nodige lof hebben gekregen.

Leave a Reply