Geen betere plek dan de kust voor een verfrissende wandeling op de dijk, om daarna lekker gezellig te tafelen. Met onze keuze aan topadressen weet je altijd waar je terecht kan voor een heerlijk avondmaal, of lekkere lunch. Schuif aan voor een smaakvol voorproefje van het beste dat Blankenberge te bieden heeft. Op restaurant in Blankenberge? Dit zijn de ideale plekjes. Smakelijk!

restaurant

Op restaurant in Blankenberge?

De Oesterput

Dit restaurant ligt op een boogscheut van de jachthaven van Blankenberge. Het is onder meer gekend omdat het opdook in Pieter Aspe’s Zonder spijt.  Dit restaurant was vroeger een groothandel in vis, waarna deze in de jaren 80 werd omgebouwd tot restaurant. Een echte aanrader voor zeevruchten en kreeft!

RIDERZ

De surfplank en het artwork aan de muur maken meteen duidelijk dat deze bar meer door het jong publiek wordt bezocht, maar als de muziek voor jou ook wel eens wat luider mag staan, is dit zeker een aanrader. Cocktails, een lekkere snack en een zonnig terras zijn hier de perfecte combinatie.

Philippe Nuyens

Dit sterrenrestaurant, genaamd naar de eigenaar, is er eentje dat je zeker eens moet bezoeken. De ervaren chef maakt dat alles tot in de puntjes in orde is en serveert passende wijnen. Een echte aanrader.

Triton

Lekker verfijnde keuken, stijlvol interieur én zicht op zee vind je al een paar jaar in de BibGourmand. Je kan hier terecht voor specialiteiten zoals een hamburger, eendenlever of een geplette polderaardappel. Naar ieders smaak.

De tijd

Deze bistro is gelegen op de Grote Markt te Blankenberge. Je kan hier terecht voor tijdloze klassiekers als steak tartaar of tongrolletjes. Er is altijd een weekmenu met seizoensgebonden ingrediënten en meer lekkers.

Den ouden ambacht

Dit restaurant brengt je terug naar het oude Blankenberge. Wetende dat ze in het verleden nog lekkerdere ribbetjes en spaghetti hadden, moet je dit zeker eens proberen. De nadruk ligt hier op versheid, en een diepvries gebruiken ze hier niet. Behalve voor de ijsjes natuurlijk.

Picardie

Hier geniet je van een schitterend zicht op zee. Bovendien werd het terras onlangs volledig vernieuwd. Het verwarmde terras op de dijk, mét rokersruimte, is een primeur in Blankenberge. Natuurlijk kan je ook genieten van de overheerlijke gerechten in het trendy interieur.

Meer weten over Blankenberge? Lees hier verder