Je hebt het zelf al vaak meegemaakt: je rijdt rondje na rondje in de stad, om uiteindelijk nergens een gaatje te vinden om de auto achter te laten. Net wanneer je klaar bent om op te geven en terug naar huis wilt keren, herinner je je de parkeerstructuur iets verder. Opgelucht dat je dag toch nog goed komt, betaal je graag een klein bedrag om je auto veilig achter te laten. Net zoals duizenden anderen. Nu kan je dat parkeergeld ook gewoon mooi terugverdienen. Of je nu op zoek bent naar een kleinere belegging in vastgoed, of gewoon je portefeuille wil diversifiëren, investeren in parkings is altijd een goede keuze. Ontdek nu de 5 belangrijkste voordelen.

investeren in parkings

1. Hoge kans op bezetting

Wanneer je investeert in de parking van ibis Styles Zeebrugge, weet je al zeker dat je kan rekenen op een hoge bezettingsgraad. Iedereen die in het hotel verblijft maakt namelijk handig gebruik van de parkeerstructuur zo handig dichtbij. Bovendien blijft het aantal gasten van ibis Styles Zeebrugge uitzonderlijk hoog, en daarmee dus ook het aantal gebruikers van de parkeerplaatsen.

2. Geen onderhoud, geen zorgen

Bij twee witte strepen op de grond en een slagboom van goede kwaliteit, hoef je je uiteraard geen zorgen te maken over onderhoud. Je hoeft nooit tijd of moeite in je belegging te steken, maar kan er toch op rekenen dat die altijd perfect verzorgd is. Bovendien hoef je ook nooit zelf op zoek naar huurders of gebruikers, aangezien die vanzelf bij het hotel komen. Investeren in parkings is daardoor nog voordeliger: je spaart niet enkel geld, maar ook energie.

3. Lagere instapprijs

Investeren in vastgoed is altijd een veilige en stabiele keuze, maar je moet wel heel zeker zijn van je keuze. Je hebt namelijk een flink bedrag nodig om te investeren in vastgoed, dat bovendien lange tijd in het pand blijft zitten. Bij het investeren in parkings kan een veel lagere instapkost je al een mooi rendement opleveren. Zo heb je alle voordelen van een investering in vastgoed, in’t klein.

4. Stijgende parkeertarieven

Zoals je op je vorige uitstap ontdekte, blijven de kosten van parkeren overal stijgen. Dat lijkt op zo’n uitstap minder aangenaam, maar voor jouw investering is het enkel voordelig. Het aantal parkeerplaatsen blijft namelijk hetzelfde, maar de vraag stijgt. En in tegenstelling tot huurprijzen, hangt het tarief van een parkeerplaats niet vast aan indexering. De huurprijs van een parkeerplaats kan dus sneller stijgen dan de inflatie. Zo brengt je eigendom steeds meer op voor dezelfde instapkost.

5. Stabiele vooruitzichten

Door het toenemende aantal auto’s en de grote mobiliteit in steden en rond bedrijven, zal de vraag naar parkeerplaatsen enkel blijven stijgen. De parkeerplaatsen zelf stijgen daarentegen veel minder. Op sommige plaatsen nemen ze zelfs af omdat veel steden kiezen voor minder auto’s op de straat. Zo kiest de gemiddelde chauffeur automatisch sneller voor een parkeerstructuur. Die verhouding tussen auto’s en parkeerplaatsen verandert nauwelijks, en lijkt ook in de toekomst niet te zullen afnemen. Zo weet je zeker dat je investering in een parking niet enkel nu, maar ook later slim zal zijn.

Interesse? Bekijk ons aanbod en investeer nu in parkings of vraag advies aan een van onze experts.