Een investering in vastgoed is altijd een slimme zet, of het nu voor persoonlijk gebruik of verhuur is. Maar wat is de beste optie voor jou? Ga je voor een tweede verblijf, of liever zorgeloos investeren in hotelkamers? Hier ontdek je de beste keuze voor jou.

beleggen in hotelkamers

Ontspannen of sparen

Investeren in hotelkamers doe je vooral wanneer je zelf geen gebruik wil maken van je investering of je gewoon helemaal geen zin hebt in inspanningen. Je kan namelijk zelf niet verblijven in je hotelkamer, maar je hebt ook geen kosten of problemen met verhuur. Bovendien krijg je een deel van de volledige opbrengsten van het hotel, inclusief bar, restaurant en ontbijt.

Knijp je er toch liever zelf tussenuit? Dan ga je gewoon voor een appartement aan zee. Dan draag je zelf zorg voor je eigendom. Voor sommigen is dat lastig, maar veel eigenaar ervaren een eigen stulpje als een hobby. Zo kan je het helemaal naar je eigen stijl inrichten, opknappen tot het helemaal je droom is en altijd een bezigheid hebben. Bovendien kan je een mooi centje bijverdienen met seizoensverhuur.

Kosten of all-in

Net zoals wanneer je zelf op hotel gaat, zijn de kosten bij investeren in hotelkamers all-in. Afhankelijk van het project dat je kiest, betaal je misschien meer dan voor je eigen stekje. Maar dat is dan ook gewoon de enige kost die je er ooit zal aan hebben. Vaste investering, vaste inkomsten.

Bij je eigen appartement kan je vaak meer verdienen dan bij een hotelkamers door seizoensverhuur. Je zal dan natuurlijk zelf de kosten dragen voor het onderhoud van je eigendom. Ook bijkomende kosten kunnen hoger oplopen, maar dat blijkt vaak in verhouding met hogere inkomsten. De tweede verblijfstaks Oostende is samen met die van Brugge namelijk een van de hoogste, in de beroemde badstad kan je dan wel de kamerprijs flink verhogen in hoogseizoen.

Sowieso eigendom

Voor welke optie je ook kiest, je investering blijft van jou. Investeren in in hotelkamers of appartementen? De notariële akte krijg je altijd bij Alysee. Zo weet je zeker dat je eigendom helemaal van jou is, mét alle voordelen van klassiek vastgoed, en slaap je op beide oren

HOLIDAY SUITES ZEEBRUGGE

Investeren in business flats kan bijvoorbeeld heel goed met Holiday Suites Zeebrugge. Ze zijn de perfecte reislocatie voor jonge gezinnen met kinderen, zakelijke expats of een weekendje weg met je partner. Het vakantiepark is zeer kindvriendelijk, en houdt rekening met allerhande reisformules. Zo heb je de mogelijkheid om je eigen beddenlinnen mee te nemen, je eigen maaltijd te koken, je kiest volledig zelf. Ook expats die lang weg zijn van huis hebben in Holiday Suites alle voorzieningen die ze nodig hebben: een comfortabel bed, een bureau, een eigen keuken, internet, noem maar op. Een eigen potje koken of een vergaderen in een vergaderzaal, het is mogelijk. Zakelijk of privé, all-in of liever zelfstandig, met de kinderen of romantisch met twee: Holiday Suites Zeebrugge heeft alles wat je wil.