Zeebrugge, de rustieke stad aan de zee, met het grootste strand van België. Benieuwd wat de leukste plekjes zijn in de stad? Hieronder hebben we dé plekjes bij uitstek voor jou geselecteerd.

 

De haven van Zeebrugge

De haven van speelt een prominente rol binnen Europa. Hier passeren jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen vrachtwagens. Dagelijks vertrekken er tal van vrachtschepen die de wereld rondgaan. Het grootste schip ter wereld meert er soms zelfs aan!

Gastronomie in Zeebrugge

De centrale ligging zorgt ervoor dat er in de dichte omgeving tal van sterrenrestaurants zijn waar je heerlijk kunt tafelen. Onder meer Philippe Nuyens, Hertog Jan, Bartholomeus en De Karmeliet zijn klinkende namen voor echte Bourgondiërs.

We Can Dance

Dit festival speelt zich af op het strand in Zeebrugge, de pijlers van dit festival zijn “Music, Food, Fashion & Art”. Dit ecologische festival brengt kwalitatieve muziek in een zomerse vibe. Elk jaar is er een thema, zoals dit jaar ‘space’. Heel het festival wordt ingekleed in hetzelfde thema, waarbij verwacht wordt dat jij dat ook doet natuurlijk!

Jachthaven

Zeebrugge is ook een passagiershaven, met de grootste cruisehaven van Vlaanderen. Jaarlijks zijn er circa 110 aanlopen, met meer dan 7000 passagiers per jaar die de oversteek maken per ferry. Nog nooit naar Engeland geweest? Dan moet je zeker eens passeren! Daarnaast kan je ook een gezellige wandeling maken langs de jachthaven, die op de Rederskaai gelegen is.

Duikboot ‘Foxtrot’

Bij Seafront kun je gaan kijken naar de Russische duikboot Foxtrot, een gevaarte van maar liefst 100 meter lang. In dit museum beleef je hoe de 75 bemanningsleden werkten en leefden. Een buitengewone ervaring.

Interesse in een zorgeloze investering in vastgoed met een groot verhuur publiek in Zeebrugge? Dan raden we jou Holiday Suites Zeebrugge aan, business flats middenin de haven van Zeebrugge. Lees er hier alles over.