De herfst verdort alle blaadjes, en binnenkort neemt de winter haar plaats in. Zon, zee en strand staan vaak samen in de zin, maar daarom hebben ze mekaar niet helemaal nodig. Met onze 4 tips geniet je van zee en strand, weer of geen weer. Ontdek hoe je in de herfstvakantie toch nog van de kust kan genieten, met groot en klein.

zee bij slecht weer

Buiten regen, binnen storm

Regen en storm teisteren ons elke herfst en winter, maar wat veroorzaakt ze nu eigenlijk? Dat kan je met de kleintjes en minder kleintjes gaan ontdekken in de educatieve Storms Expo in Blankenberge. De anatomie van de perfecte storm en heel wat interactieve proeven boeien elk publiek. Let wel op: de tentoonstelling stormt maar tot 12 november. Mis je kans niet!

Zwemmen zonder zee

Het hoeft geen tropisch weer te zijn om een duik te nemen aan de kust. Je kiest gewoon een andere plek. Met zwemparadijzen als Plopsaqua in De Panne krijg je ook met slecht weer aan zee de kans je zwempak aan te trekken.

Cinema Oostende

Wat meer spektakel met minder moeite? Dan is Kinepolis Oostende exact waar je moet zijn. Een klassieker met slecht weer, en voor een reden. Geniet van de mooiste films in de beste kwaliteit, en vergeet de wind op slag. Met de kinderen op Familiedag, met vriendinnen naar Ladies at the Movies, of gewoon een gezellige donderdagavond: in de bioscoop krijg je altijd wat je wil.

Koudbloedig bij koude

In het Serpentarium in Blankenberge ontdek je tal van koudbloedige gastheren de je graag entertainen bij grijze wolken. Last van de koude hebben ze niet, een boeiende achtergrond wel. De schubbige en meer harige bewoners tonen je tropische eigenschappen, ongeacht slecht weer aan zee. Reden genoeg, dus, om ook in de winter de Belgische Kust te bezoeken.