Dankzij de groei van de havens van Zeebrugge en Oostende blijft het zakelijk toerisme er stijgen. In dit artikel lees je welke gevolgen dat heeft op de omgeving, welke invloed het heeft op de economie van de kust en hoe je zelf een graantje meepikt van de bloeiende zakelijke omgeving.

Zakenlieden op een vliegtuig voor zakelijk toerisme

Haven van Zeebrugge

Volgens De Tijd groeide de totale trafiek van de haven van Zeebrugge met 34,3%, zelfs tijdens de coronacrisis. Hoewel bepaalde tewerkstellingen wel afnamen, bleef de haven dus de hele periode actief.

Die blijvende groei maakt dat er steeds meer expats hun weg naar de Belgische kust blijven vinden, met als gevolg dat het zakelijk toerisme er steeds blijft draaien.

De haven in Zeebrugge stelt ook ecologische vooruitgang en technologische vernieuwing voorop. Zo speelt ze niet enkel in op de huidige trends, maar richt ze zich ook op de toekomst. De haven van Zeebrugge is groter dan die van Oostende en focust vooral op roll-on-roll-off-vervoer, containertrafiek en passagiersvervoer.

Ontdek meer in dit dossier over de haven van Zeebrugge.

Afbeelding van een vrachtschip in de haven van Zeebrugge

Haven van Oostende

Niet enkel de haven van Zeebrugge, maar ook die van Oostende ziet de waarde van een ecovriendelijke en innovatieve aanpak. De kleinere van de twee havens houdt zich vooral bezig met de bouw, het onderhoud de uitbreiding van het windmolenpark in de Noordzee en een overkoepelende focus op goederenoverslag en bouwnijverheid.

De haven van Oostende onthulde begin 2019 hun groeiplannen, waarbij ze onder andere inzetten op nichemarkten en de uitbreiding van de productiemogelijkheden in de haven zelf. 

Luchtbeeld haven van Oostende

Bovendien komt er tegen het einde van 2025 een nieuwe waterstoffabriek die zal draaien op de elektriciteit van de windmolens in zee. Overgebleven elektriciteit wordt in de fabriek omgezet naar waterstof dat onder andere gebruikt zal worden voor mobiliteit.

Investeren in economische groei

De economische groei van de havens van Zeebrugge en Oostende is niet enkel goed voor de streek, ook investeerders pikken gemakkelijk een graantje mee van de bloei. De vele expats in beide havens zoeken namelijk steeds naar langdurig verblijf in de buurt. Hoe groter de havens worden, hoe meer expats ze aantrekken.

Alysee zet in op het groeiend zakelijk toerisme in de havengebieden met business flats en hotels gericht op langdurige verblijven.

Ontdek alle voordelen van investeren in business flats in dit artikel of download de brochure Investeren in business flats’

Investeren in Zeebrugge

Ibis Styles Zeebrugge is de perfecte investering als je wil inzetten op de constante groei van de haven van Zeebrugge. Het hotel draait grotendeels op zakelijk toerisme en trouw terugkerende expats. Tijdens de crisis was ibis Styles Zeebrugge bijvoorbeeld een van de enige hotels in België die open bleven. Je bent dus zeker van een hoge bezettingsgraad doorheen het jaar.

Krijg meer informatie over investeren in ibis Styles Zeebrugge.

Bovendien kan je sinds kort terug investeren in de uitbreiding van Holiday Suites business flats in Zeebrugge, middenin het havengebied. Ook daar reken je het hele jaar door op een constante bezettingsgraad, en dus op doorlopende inkomsten.

Holiday Suites Zeebrugge

Investeren in Bredene

In Bredene is het nieuwe ibis Styles Europa-hotel de perfecte plaats om in te zetten op de bloeiende haven van Oostende. Door haar locatie vlakbij de haven wordt ze ongetwijfeld een trekpleister voor zakelijk toerisme. Het hotel is voor expats in de haven niet enkel heel dichtbij, door haar unieke ligging vermijden ze ook files.

Ontdek alles over ibis Styles Oostende-Bredene of download meteen je folder.

Op zoek naar een kleinere investering? Ook dan pluk je gemakkelijk de vruchten van de haven van Oostende. Met een investering in de ruime parkings van ibis Styles Bredene investeer je een kleiner bedrag en zet je toch slim in op het stijgende zakelijk toerisme.

Leer meer over de voordelen van investeren in parkings.

Meer advies

Op zoek naar advies of klaar om de stap te zetten? Contacteer dan onze vastgoedexperts voor jouw perfecte investering in parkings, business flats of hotelkamers.