De paasvakantie is het perfecte moment om aan de kust door te brengen. Gaat u op hotel, huurt u een appartement of logeert u in uw tweede verblijf: Oostende is de ideale badstad om een gevarieerde vakantie te vieren. Op paasvakantie in Oostende? Dit mag je niet missen

U hebt natuurlijk het strand, waar het voor jong en oud in de vroege lentezon al aardig vertoeven is. Of een terrasje op de dijk. Niet te versmaden. Misschien houdt u wel van de gezonde zeelucht opsnuiven tijdens een wandeling. Er zijn er uitgestippeld voor ieder wat wils: van een te gekke boswandeling voor de (klein)kinderen, een erfgoedwandelroute voor geïnteresseerden in de rijke geschiedenis van de stad tot een krekenwandelroute in het krekengebied en polders voor de natuur-lovers.

Maar er is nog veel meer te beleven in de stad aan zee. Wij maakten een interessant lijstje voor u op.

Springtij voor de kids

Tijdens de hele paasvakantie kunnen de kids naar het kindercultuurfestival Springtij. Er is natuurlijk theater, workshops, expo’s en strandsporten voorzien, op maat van kinderen. Ook de traditionele paasactiviteit ontbreekt niet: paaseieren rapen op het strand. Een dolle boel voor iedereen die van het echte paasgevoel houdt en die in Oostende verblijft op hotel, in een appartement of lekker thuis in zijn tweede verblijf.

The Crystal Ship

Sinds 2016 komen (inter)nationale kunstenaars kunst ‘maken’ in Oostende. Niet zomaar kunst, maar gigantische muurschilderingen en kunstinstallaties. Ook in de paasvakantie staan er enkele nieuwe exemplaren op de planning. De nieuwe kunstwerken komen bovenop de 50 grote en honderden kleinere kunstwerken die gecreëerd werden tijdens de afgelopen drie edities. Start bij Toerisme Oostende. Daar kunt u een gratis wandel- of fietskaart bekomen die u doorheen deze openluchttentoonstelling leidt. Private tours met gids zijn mogelijk vanaf tien deelnemers en dan duurt de wandeling twee uur.

De Efteling aan de zee

Kan u maar niet genoeg krijgen van dit Nederlands pretpark? Ga dan naar de familiemusical (6+) de Sprookjessprokkelaar. In dit spannend verhaal gaat Sterre op zoek naar verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt ze de juiste deur naar de sprookjesbib? Locatie: Kursaal Oostende en daar kan u ook de kaartjes kopen. Het Kursaal wordt speciaal voor deze theatershow in de echte Eftelingsfeer omgetoverd. Genieten met de hele familie dus!

Oostende Rock & Roll Expo

Voor de echte muziekliefhebbers valt er ook wat te beleven tijdens de paasvakantie. In de Wellingtonstraat 17 loopt er een tentoonstelling waar u kan kennismaken met de Oostendse music scene van 1955 tot nu. Het gaat over Freddy’s Dansorkest, Frank Dubbe en meer recent Arno en The Van Jets. Er is uniek archiefmateriaal te bekijken, maar ook platen en affiches.

Ensor in Mu.ZEE

Tot en met 16 juni 2019 kan u de tentoonstelling James Ensor – dromen van parelmoer in het Mu.ZEE bezoeken. Schilderkunst, etsen en tekeningen in zeer uiteenlopende technieken en voorstellingswijzen zijn er te bekijken. Het is een boeiende expo die opgedeeld is in drie thematische groepen: landschappen, stillevens en burgervrouwen in interieurs. De verzameling kunstwerken werd eerder tentoongesteld in New York, Chicago, LA maar ook in Bazel en Kopenhagen. Grijp uw kans om echte Ensors te zien in Oostende!

Oostende, ook voor u

Zoals u ziet is Oostende een bruisende badstad. Al decennia helpt Alysee met veilige vastgoedinvesteringen aan de Belgische kust. Wilt u ook een eigen stek in Oostende? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.