Zeebrugge en haar wereldhaven worden door menig Belgen altijd in dezelfde zin gebruikt. Iedereen weet dan ook dat je vanop het strand voortdurend bombastische schepen kunt zien aan-en afvaren. Maar liefst 27.000 mankrachten worden hier dagelijks, rechtstreeks of onrechtstreeks, tewerkgesteld. Maar de toekomst van Zeebrugge is nog zoveel meer dan dat!

Zeebrugge

Zeebrugge, meer dan een wereldhaven!

Wanneer je Zeebrugge binnenwandelt kunt u van meer smullen dan enkel de reusachtige schepen. Ook het strand is er eindeloos breed. Deze loopt hand in hand met een dijk op mensenmaat. Misschien wel een van de grootste troeven van Zeebrugge ten opzichte van andere badplaatsen is het ruime aanbod aan gratis parking. Bovendien geniet Zeebrugge ook nog van 4 polderdorpjes die rond de haven werden opgetrokken!

De toekomst van Zeebrugge

Ook de toeristische toekomst van Zeebrugge ziet er rooskleurig uit. Zo heeft Zeebrugge alle mogelijkheden om zich naast een wereldhaven ook te profileren als een familiale badplaats. Bij hun imago als familiale badplaats spelen een eenvormig openbaar domein, een uitgebouwd netwerk van trage wegen maar vooral kwalitatieve, stedelijk groene ruimtes een cruciale rol.

Ondertussen kan je genieten van een drankje in het ‘URB SEA’ café ter hoogte van het Badengebouw. Ook Beaufort was dit jaar sterk vertegenwoordigd met alle kunstwerken die ze naar Zeebrugge brachten.
Het groteske cruisegebouw dient ook een grote meerwaarde te bieden aan de toekomst van Zeebrugge. Want naast de grootste autohaven van Europe heeft Zeebrugge ook de ambitie om een van de grootste cruisehavens van Europa te worden.

Begin dit jaar riep Zeebrugge zijn inwoners, ondernemers en organisaties op om mee te helpen bouwen aan de toekomst van Zeebrugge. Zo werd hen gevraagd hun ideeën te delen met de Stad. Ook hielp deze bloeiende stad graag bij eventuele projecten waar Zeebrugge gezinde mensen zich hadden op gestort, om zo deze havenstad verder te vormen tot een veerkrachtige verblijfplaats met het oog op de toekomst.