In de 10 tips om slim te beleggen van onze experts las je al dat locatie een van de belangrijkste aspecten is aan investeren in vastgoed, maar daarmee is de kous nog niet af. Waar ga je op zoek naar mijn belegging? Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende locaties? Hier leer je met Brussel als voorbeeld hoe je de beste locatie kiest voor jouw investering.

  • Bruisend centrum
  • Bloeiende stadsrand
  • Wat bij je past

Foto van kaart van Brussel met pin erin - Chateau Residenties

In het stadscentrum

Stadscentra zijn heel aantrekkelijke plaatsen om te investeren, vooral in hotelvastgoed. Vaak zijn het bruisende centra van bedrijvigheid met veel toerisme en zakelijk verkeer. Neem nu Brussel. Een wereldberoemde stad, de hoofdstad van ons land én van Europa.

Voordelen van vastgoed in het stadscentrum

Niet enkel toeristen huren er gretig een hotelkamer, ook expats en diplomaten zijn een constante in de stad. In centrum Brussel heb je dus zeker huurders.

Waar investeren in vastgoed? Centrum Brussel - Chateau Residenties

Sommige van de meest bekende en luxueuze hotels in een stad als Brussel dragen internationaal gekende en resonerende namen zoals het Hilton Hotel. Een buitenkans om bij een dergelijk gekend merk te investeren.

Moeilijkheden van vastgoed in centrum

Een stadscentrum zoals Brussel kan daarentegen een duurdere investering met zich meebrengen. De charme en het gemak van de stad en de zekerheid op verhuur brengen logischerwijs een hoger prijskaartje met zich mee. Je moet dus afwegen naar waar investeren in vastgoed je moet brengen en het momenteel in je portefeuille past.

Aangezien een stad als Brussel al bijzonder lang een gevestigde waarde is, kan het er moeilijker zijn dan in een groeiende stad om een degelijk pand te vinden. De markt is er meer verzadigd dan in meer toegankelijke gebieden.

Lees ook: Investeren in vastgoed doe je zo

Vastgoed kopen in de stadsrand

Bij grootsteden zoals Brussel is het stadscentrum zeker niet je enige optie. De buitenranden zijn vaak rustiger, en geven bezoekers een vlotte verbinding met het stadscentrum.

Waar investeren in vastgoed kan ook vb. aan dit vliegveld - Chateau Residenties

Voordelen van investeren in de stadsrand

Bij beroemde grootsteden als Brussel is ook de rand van de stad bijzonder veel waard, waar investeren in vastgoed veelal goedkoper is dan in het centrum.

Bovendien opteren toeristen bijvoorbeeld vaak voor een exclusief hotel in de rand van de stad, om dezelfde ervaring voor minder geld te hebben. Je spreekt dus een ander, maar daarom niet kleiner publiek aan.

Expats en diplomaten maken samen met toeristen dan weer vaak gebruik van hotels in de buurt van de luchthaven, zoals Brussels Airport, om hun vlucht snel en gemakkelijk te kunnen nemen.

Zakenman checkt in bij hotel dicht bij de luchthaven - Chateau Residenties

Nadelen van de stadsrand

Hoewel veel doorgaande bezoekers en budgetreizigers hotels boeken in de stadsrand, krijgt de rand wel meestal minder bezoekers dan het centrum. De zekerheid die je in het centrum hebt, heb je iets minder aan de rand.

Waar investeren in vastgoed werkt voor jouw portefeuille

Welke investering je kiest, hangt helemaal af van je portfolio. Je ontdekte hier al enkele voor- en nadelen van investeren in het stadscentrum en erbuiten, maar de nuances moeten we persoonlijk bekijken.

Jonge man weer waar te investeren in vastgoed - Chateau Residenties

Wil je een groot budget investeren of een kleiner? Welk publiek spreekt je het meest aan? Hoeveel return verwacht je op je investering? Allemaal belangrijke vragen om te stellen vooraleer je een beslissing maakt.

Vraag advies

Op zoek naar advies over welk hotelvastgoed het best bij je past? Contacteer onze experts, bekijk onze projecten of lees je in in onze blog om onderbouwd de juiste keuze te maken.