VZW Onze Kinderen

In september 2017 startte een vruchtbare samenwerking tussen Alysee en de vzw Onze Kinderen. Daar proberen ze jongeren uit de bijzondere jeugdzorg en hun gezinnen kansen te bieden binnen de maatschappij. Mensen samen brengen in één positief verhaal is hun missie.
Voor velen is het echter niet altijd duidelijk wat zich allemaal afspeelt achter de schermen van een vzw of waar het geld van de sponsors nu net naartoe gaat. Daarom verduidelijken we vandaag de realisaties vzw Onze Kinderen sinds september 2017.

 

The City

De stad als speelruimte om te experimenteren met uitdagingen, exploreren en ontdekken van nieuwe krachten.  Dat is de mindset van waaruit Log-In ( de afdeling van Onze Kinderen die zich in Roeselare bevindt) hun project Log Individueel the city opstartte.

Kansarme jongeren krijgen zelden tot nooit de kans om te reizen. Daarom kregen deze jongeren de kans om samen met begeleiding een buitenlandse trip te organiseren en te beleven. Hierbij krijgen de jongeren dus een bepalende rol bij de organisatie van de trip. Vanuit de ervaring van Log-In werden tijdens de reis vele nieuwe leermomenten geïnstalleerd die hun kijk op de wereld kan verruimen en beïnvloeden. Een grensoverschrijdende ervaring.

De eindbestemming ligt vast, maar is niet het doel van de reis. De ervaring die het reizen zelf en de organisatie met zich meebrengt zijn veel belangrijker. 

“Life’s a journey, not a destination.”

Een creatief project

Naast de reis en de ervaringen die deze met zich meebrengt, creëert Log-In creatieve workshops op maat. Hierbij krijgt elke deelnemer een uitdaging om rond een centraal thema aan de slag te gaan op een creatieve manier. Dit thema vormt de rode draad en wordt door elke deelnemer op een eigen manier ingevuld.

Elke deelnemer wordt in zijn geheel benaderd, als netwerk op zich. Elke jongere die binnen Log-In verblijft, kan met andere woorden kiezen met welke personen uit zijn netwerk hij de uitdaging aan wil gaan.

Om het doel van het project scherp te stellen wordt er samengewerkt met kunstenaars. Deze kunnen hun eigen expertise binnenbrengen op creatief vlak, door zich aan een gezin te verbinden om samen een kunstwerk af te leveren tegen de deadline van het project.

Als vervolg stellen ze de deelnemers en de maatschappij op zich op proef, door met de tentoonstelling op tournee te gaan.

 

Wilt u meer informatie over deze prachtige vzw en hen steunen bij hun goede werk? Klik hier.