U weet het ongetwijfeld, vastgoed is al jaar en dag een waardevaste en interessante investering. Rendementen op aandelen of andere investeringen kennen grote pieken en diepe dalen. Niet zo bij vastgoed. Het is daarom verstandig om te investeren in een tweede verblijf: met tweede verblijven kunt u jaar in, jaar uit rekenen op een mooi rendement. Bovendien blijft de waarde van uw pand zelf ook intact, twee keer winst!

Vastgoed biedt zekerheid

Bij huuropbrengsten staat het vast op welk bedrag u elke maand kunt rekenen, dit terwijl u bij een dividend moet wachten tot het einde van het boekjaar. In tegenstelling tot een dividend, zijn huuropbrengsten hoger en stabieler en groeit de waarde van je vastgoed. Bovendien bent u nooit zeker of een bedrijf überhaupt dividenden uitkeert.

Naast het rendement biedt uw vastgoed zelf extra waardevastheid: De orde van Notarissen berekende dat de waarde van appartementen in de eerste helft van 2018 meer dan 3% steeg, bijna het het dubbele van de inflatie die afklokte op 1.67%.  De waardevastheid van een vastgoedinvestering maakt deze oplossing daarom ook aantrekkelijker dan het klassieke spaarboekje.

België kende al meer dan een eeuw geen echte dip meer in de vastgoedmarkt, alle crisissen ten spijt. Vastgoed is dus een veilige belegging met een voorspelbaar rendement.

De fiscus helpt een handje

Ook fiscaal is het aantrekkelijk om te investeren in een tweede verblijf. Als u als particulier een investering doet in vastgoed, kunt u rekenen op een zeer voordelige behandeling, zowel bij je huurinkomsten als bij eventuele meerwaarden op verkoop van het tweede verblijf. Financiert u uw investering via een lening dan kunt u de kosten van uw lening financieren met de inkomsten van uw huur. Zo blijven uw spaarcenten gevrijwaard.

Wilt u meer weten?

Wilt u waardevast vastgoed verder verkennen? Alysee helpt mensen al meer dan 40 jaar om veilig te investeren in aantrekkelijk vastgoed aan de Belgische kust. Dankzij haar decennialange expertise ontwikkelde het verschillende vastgoedoplossingen waar comfort en rendement centraal staan. Zit u met vragen of hebt u interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor verdere informatie.