Zorgeloos verhuren met verhuurgarantie

Investeren in vastgoed met verhuurgarantie
Investeren in vastgoed is altijd een goed idee. Door te investeren in een eigendom, investeer je ook in je toekomst. Je spaargeld is veilig, en daar bovenop genereert het ook nog meerwaarde en inkomsten door verhuur. Bij verhuur kan er wel veel komen kijken. Voor sommigen is dat een hobby waar ze graag eindeloos mee bezig zijn, voor anderen is er investeren in vastgoed met verhuurgarantie.


KOPZORGEN BIJ KLASSIEK VERHUUR

Wanneer je je eigendom op de klassieke manier verhuurd, komt daar veel bij kijken. Naast de inkomsten van de verhuur, krijg je ook een waslijst verantwoordelijkheden. Allereerst moet je een hele hoop voorbereidingen treffen. De brandverzekering moet tijdig in orde worden gebracht en betaald zijn. De laatste energiewetten moeten gerespecteerd worden, of je moet verbouwen. Op dezelfde manier moet je ook schade aan de woning zelf herstellen. Helemaal op eigen kosten. Een parate kennis van de meest recente wetgeving rond energie en verhuur is dus ook een vereiste.

Wanbetaling? Dat moet je zelf zien op te lossen met de huurder, wat heel veel tijd en moeite kan kosten. Op termijn moet je misschien zelfs een incassobureau inhuren. Weer kosten. Bij leegstand heb je helemaal geen inkomsten, maar kan je wel boetes krijgen. Op termijn kan klassiek verhuur beginnen te wegen, en haal je geen rust of inkomsten uit een anders heel veilige investering. Hoe los je dat dan op?

VERHUURGARANTIE. WAT IS DAT?

Door in zee te gaan met een verhuurgarantiebedrijf zoals een sociaal verhuurkantoor kan je genieten van alle voordelen van een slimme investering in vastgoed, zonder wakker te moeten liggen van alle problemen die het met zich kan meebrengen. Het sociaal verhuurkantoor, of SVK, neemt alle zorgen over je eigendom van je over, terwijl je gerust bent in je inkomsten. Door je eigendom iets onder de marktprijs te verhuren aan een SVK, vermijd je alle onverwachte kosten en risico’s. SVK’s worden erkend door de Vlaamse overheid, wat hen de ideale verhuurpartner maakt. Bovendien krijg je nu ook fiscaal voordeel met 12% btw in plaats van 21% bij een investering met verhuurgarantie.

CONCRETE VOORDELEN

Typische verhuurproblemen worden door het SVK volledig van de baan geveegd voor de duur van de 9, 18 of 27 jaar van je contract. Het contract wordt opgesteld door het SVK, samen met een gedetailleerde plaatsbeschrijving. Bij schade of wanbetaling worden alle bijkomende kosten gedekt door je verhuurgarantie, terwijl je inkomsten gewoon blijven binnenstromen. Volledig op de hoogte van de laatste wetgevingen omtrent verhuur en energievereisten, maken ze je eigendom helemaal in orde. Ook de brandverzekering hoort daarbij, en wordt vanaf de start helemaal verzorgd.

Geen huurder? Geen probleem. Omdat je rechtstreeks verhuurt aan het verhuurkantoor, word je huur toch stipt op tijd betaald. Loopt je contract af? Dan krijg je gegarandeerd je eigendom in de oorspronkelijke staat terug, rekening houdend met normale slijtage.
Interesse? Leer hier meer over verhuurgarantie, en verlos je investering van zorgen.

Kort gezegd, zorgt het SVK voor:
 Het huurcontract en de plaatsbeschrijving
 De maandelijkse huur
 De brandverzekering
 De organisatie van herstellings- en onderhoudswerken ten laste van de huurder
 Het onderverhuur
 De begeleiding van de onderhuurder