Ben je aan het rondneuzen naar mogelijke opties om je geld te beleggen, en denk je aan beleggen in vastgoed? Een goede keuze, zouden we zeggen, maar informeer je zeker voor je begint. Onze vastgoedtips helpen je alvast op weg.

vastgoedtips

Hoe informeren?

Als je wil beleggen in vastgoed heb je veel mogelijkheden. Meestal wordt er online naar info gezocht, waardoor je terechtkomt op pagina’s als deze. Daar wordt er een algemene kijk op vastgoed gegeven, zodat je al kan nagaan of dit bij je persoonlijke situatie past.

Anderzijds kan je je wenden tot een vastgoedadviseur, een professional die zich elke dag bezighoudt met nagaan of vastgoed wel de perfecte keuze is voor jouw portefeuille. Het kan zeker zijn dat je beter in hotelkamers, tweede verblijven, aandelen of kunst investeert, dan in klassiek vastgoed.

Wat kun je verwachten van vastgoed?

Het grote voordeel van vastgoed aan te kopen is dat je nooit meer huur zult moeten betalen of anderzijds elke maand een mooi bedrag aan huur kunt ontvangen. Gelijk wat voor jou van toepassing is, op lange termijn rendeert dit altijd. Je zou eens moeten uitrekenen hoeveel je aan huur betaalt op 20 jaar tijd…

Anderzijds is de kans groot dat je een aanzienlijke meerwaarde gaat creëren op het pand. De allergrootste meerwaarden bekom je door panden aan te kopen op strategische locaties. Hiermee bedoelen we locaties die de komende jaar gaan urbaniseren of waar er aanzienlijk veel wordt geïnvesteerd door de gemeente of de provincie.

Waar let je best op?

Als je niet van plan bent om een nieuwbouw aan te schaffen, laat dan altijd eerst iemand komen met vakkennis voor het pand te inspecteren. Laat hem ook weten waarvoor je het pand wilt gebruiken, als je wilt beleggen in vastgoed, dan beleg je best in een stuk vastgoed dat in orde is.

Als je je pand wilt verhuren dan moet je zeker eens de woninghuurwet bekijken. Op onze website hebben we hier ook al eens een berichtje over gepost. Kijk zeker nog eens rond voor nog meer vastgoedtips.