Investeren in vastgoed met beperkt budget lijkt een droom, maar dat is het niet. Investeren met een klein kapitaal ter beschikking is ideaal voor beginners of beleggers met weinig liquiditeit. Ontdek de mogelijkheden in dit artikel.

Investeren in vastgoed met beperkt budget - Chateau Residenties

Met welke factoren hou ik rekening?

Vastgoed staat al decennia gelijk aan investeren in stabiliteit en extra opbrengsten. Zelfs al is je investering kleiner dan een huis of een appartement, zoals bijvoorbeeld een parking, ook dan gelden dezelfde regels voor slim beleggen in vastgoed.

Locatie

Het is een oude wijsheid, maar wel een betrouwbare: bij vastgoed is locatie een van de belangrijkste factoren te overwegen. Zelfs als je wil investeren in vastgoed met een beperkt budget. Kies daarom een gebied dat niet enkel populair is, maar ook jaar na jaar blijft groeien in populariteit.

Bij traditioneel vastgoed maakt die groeiende populariteit dat je pand zal blijven stijgen in waarde, en bij parkings is dat niet anders. Met een parking aan de kust profiteer je jaar na jaar van het stijgende toerisme. Bovendien geniet je van een parking niet enkel van verblijfstoeristen, maar ook van dagtoeristen. Je publiek wordt dus nog groter, zelfs buiten het seizoen.

Het Laatste Nieuws kopte eind 2019 nog met het groeiende toerisme aan de Belgische kust.

Dagtoeristen aan de kust buiten het seizoen - Chateau Residenties

Zelfs buiten het seizoen komen dagtoeristen genieten van de zee

Eigen inbreng

Ongeacht welk type vastgoed je koopt, kan je veelal wel een manier vinden om te investeren in vastgoed met beperkt budget. Het hefboomsysteem, bijvoorbeeld, levert je bepaalde financiële voordelen op, maar uiteindelijk betaal je evenveel of zelfs meer aan je aankoop met notariskosten en mogelijke verbouwingen en onderhoud. Echt beperkt blijft het budget dan niet.

Daarom is een investering zoals een parking een beter plan. Het totale aankoopbedrag ligt veel lager dan bij traditioneel vastgoed, en je hebt weinig tot geen onderhoud om rekening mee te houden.

Het juiste type parking kiezen

Tot slot moet je net zoals bij een traditionele vastgoedinvestering ook bij een investering met beperkt budget de juiste vorm kiezen. Niet enkel overkoepelend wil je de juiste keuze maken, maar ook bij het subtype. Als je bijvoorbeeld een parking wil kopen, doe je er goed aan de voor- en nadelen van de verschillende types parking na te gaan.

Verschillende types? Er zit wel degelijk een verschil in onderhoud en verhuur-zekerheid tussen rotatieparkings, hotelparkings of autoboxen. Daarom maak je het best een weloverwogen keuze.

rotatieparking aan de kust in België

Voorbeeld van een rotatieparking

Meer informatie

Klaar om te investeren met een klein kapitaal? Vraag advies aan onze experts over hoe te beleggen in parkings of download je grondige gids over investeren in parkings.