Wanneer je wil slim investeren in veilig vastgoed, sta je niet altijd stil bij alle kosten die erbij komen kijken. Een hap daarvan zijn belastingen, zoals de tweede verblijfstaks, en die verschillen van stad tot stad. Leer hier meer over de tweede verblijfstaks Oostende en andere kuststeden.

tweede verblijfstaks oostende, tweede verblijfstaks blankenberge, tweede verblijfstaks zeebrugge

Tweede verblijfstaks aan de kust

Overal waar je investeert in een eigen appartement of woonst, zal je de tweede verblijfstaks moeten betalen. Die ontsnap je enkel als er iemand op locatie gedomicilieerd is. Opletten geblazen met langdurige huurders, dus. Aan de kust is dat een minder groot probleem, aangezien er veel sprake is van seizoensverhuur. Door de hoge opbrengsten van seizoensverhuur is de tweede verblijfstaks aan de kust vrij laag in verhouding tot de inkomsten die u aan uw eigendom overhoudt.

Tweede verblijfstaks Oostende

Oostende deelt de eerste plaats met Brugge voor hoogste tarieven tweede verblijfstaks. Ze zijn dan ook samen de populairste toeristische steden, waardoor de verhuurprijzen er vrij hoog liggen. Zo haal je er toch nog veel voordeel uit.

Tweede verblijfstaks Zeebrugge

Als deel van Brugge voldoet Zeebrugge aan dezelfde voorwaarden voor de tweede verblijfstaks als Brugge. Met een groot aandeel industrie kan Zeebrugge wel enkele uitzonderingen gebieden. Onder andere gebouwen die uitsluitend bedoeld zijn voor zakelijke activiteiten vragen namelijk geen tweede verblijfstaks. De tweede verblijfstaks Zeebrugge kan dus best meevallen.

Tweede verblijfstaks Blankenberge

De tweede verblijfstaks Blankenberge ligt een stuk lager dan in de andere steden, maar de huurinkomsten zijn daar dan ook niet zo hoog. Net zoals overal, kwam de tweede verblijfstaks ook hier in opspraak. Daardoor werden de tarieven herzien, waardoor ze nu vrijwel overal aanvaardbaar én te recupereren zijn.

Investeren aan de kust

Hoewel de tarieven voor de tweede verblijfstaks aan zee, zoals in alle toeristische gebieden, vrij hoog liggen, is het nog steeds de moeite te investeren in vastgoed aan de kust. Ontdek onze vastgoedprojecten, en begin met slim beleggen.