Investeerders die nauw betrokken willen zijn bij hun investering en alles tot in de puntjes willen opvolgen, zijn bij Alysee aan het juiste adres. Het bedrijf hecht enorm veel belang aan de transparante communicatie met de eigenaars die een hotelkamer hebben aangekocht. Alysee voorziet verschillende mogelijkheden om mede-eigenaars van het hotel volledig op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen het hotel waarin ze geïnvesteerd hebben.

Laten we eens kijken naar een aantal zaken die het bedrijf onderneemt om een transparante communicatie met de mede-eigenaars tot stand te brengen.

Transparante communicatie per kwartaal

Elk kwartaal stuurt het bedrijf een brief naar alle mede-eigenaars van het hotel. Het doel hiervan is om iedereen te informeren over de vooruitgang die het hotel in het laatste kwartaal heeft geboekt. In deze brief worden allerlei cijfers zoals de bezettingsgraad, de gemiddelde prijs per kamer, de totale omzet, de totale kosten, … van het afgelopen kwartaal meegedeeld. Zo is elke mede-eigenaar steeds op de hoogte van wat er gaande is in het hotel en beschikt deze over specifieke cijfers hieromtrent.

De algemene vergadering

In de verstuurde kwartaalbrief wordt ook steeds de datum meegedeeld van de volgende algemene vergadering voor mede-eigenaars. Hier kan je meer te weten komen op welke manier het hotel dagelijks wordt geleid. Verder worden alle cijfers van het voorbije jaar tot in de puntjes overlopen. Hier kunnen de eigenaars vragen stellen indien er zaken niet duidelijk zijn. De hotelmanagers zullen je met plezier een extra woordje uitleg geven over hoe ze aan bepaalde resultaten komen indien dit voor jou niet duidelijk zou zijn.

 

Fragmenten brief kwartaal 4 2019 –  ibis Styles Zeebrugge

 

Zeebrugge, 30 janauri 2020

Geachte mevrouw/heer,
Beste mede-eigenaar,

 Eerst en vooral wensen wij u en uw familie het allerbeste toe voor het nieuwe jaar. Wij hopen dat 2020 een gezond en succesvol jaar mag worden.

De volgende exploitatie- en VME vergadering vindt plaats op vrijdag 12 juni 2020 om 9u30 in het hotel ‘ibis Styles Zeebrugge’.

In bijlage vindt u de afrekening van het vierde kwartaal van 2019 alsook het voorlopige resultaat voor 2019. Wij zijn trots op het (voorlopig) gerealiseerde resultaat in 2019. We hebben een stijging van het resultaat gerealiseerd van 8,41% tegenover vorig jaar.

transparante communicatie 

De bijdrage van het reservefonds wordt gebruikt voor toekomstige renovaties.

Het voorschot voor het vierde kwartaal bedraagt 61.928 Euro en wordt in de komende dagen uitbetaald. Het voorlopige bruto resultaat voor de eigenaars bedraagt 709.288 Euro in 2019. Het voorlopige netto uit te keren bedrag bedraagt 587.123 Euro.

 

Toelichting bij het vierde kwartaal en 2019  :

 

transparante communicatie 

De stijging in omzet en resultaat is te wijten aan een hogere bezetting, een hogere gemiddelde prijs en een stabiele kostenstructuur.

We zien dat de kameromzet stijgt met 7,50% of 131.000 Euro. Dankzij onze stabiele kostenstructuur, behalen we een stijging van het resultaat van 8,41%.  

In de maand december hebben wij diverse eindejaarverrichtingen geboekt. Hierdoor stellen we enkele grote mutaties vast. Het zijn boekingen met betrekking tot het volledige boekjaar. Gedurende de komende weken wordt de boekhouding gecontroleerd door onze externe accountant.

De focus voor 2020 is het blijven streven naar de verhouding 33 % MICE, 33 % corporate en 33 % leisure.

 

Vooruitzichten 2020

We hebben reeds enkele mooie projecten voor Q1 en ook al enkele grote residentiële seminaries die vastliggen maar helaas blijft de hotelbusiness geen exacte wetenschap en beginnen we elk jaar en elke maand terug van 0. Mijn strategie blijft dezelfde, door middel van sales en marketing nog meer projecten, bedrijven, toeristen naar jullie hotel brengen.

 Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Nogmaals bedankt voor uw vertrouwen in ibis Styles Zeebrugge.

 

Met vriendelijke groeten,

 

De raad van mede-eigenaars

Indien je als eigenaar vindt dat de kwartaalbrief en de algemene vergadering voor mede-eigenaars nog niet voldoende transparantie geven in jouw investering, dan kan je nog een stapje verder gaan. Je kan als mede-eigenaar van een hotel opteren om in te stappen in de raad van mede-eigenaars. Deze raad kan steeds suggesties doen om de werking van het hotel te omptimaliseren. Het hotelmanagement houdt hier in zo verre dit mogelijk is dan rekening mee. Ook heeft de raad van mede-eigenaars het recht om de volledige boekhouding van het hotel te gaan inkijken.

Ibis styles Zeebrugge

Momenteel worden de laatste kamers verkocht in het ibis styles hotel in Zeebrugge. Wens je nog toe te treden tot deze pool van eigenaars? Lees hier meer over dit succesvolle project of neem vrijblijvend contact op.

Wil je nog meer te weten komen over investeren in een hotelkamer? Lees dan zeker onze blogberichten: