Toeristisch aan de top

Met het traditionele Lied van Blankenberge als leidraad nemen we in deze driedelige reeks een kijkje naar het hart van de bruisende badstad. In dit tweede luik zoomen we in op de meer technische kant van het toerisme in Blankenberge. Ontdek de kleine en grote kanten van huren en verhuren in de kuststad.

reis naar Blankenberge

Toerisme

Publiek

Met al haar culturele wonderen en wortels diep in de geschiedenis, is het maar logisch dat Blankenberge het hele jaar door een van de populairste badsteden is. Tijdens het hoogseizoen is de stad een van de drukbezochtste plaatsen aan de Belgische kust, bij laagseizoen is het de ideale plaats om een dagje uit te waaien aan zee. Juist daarom dat een investering in Blankenbergs vastgoed zo’n goed idee is. Het enorme aantal toeri
sten betekent ook Toerisme in Blankenbergeeen heel hoge bezettingsgraad. Met een daling in het aantal beschikbare hotelkamers tussen 1989 en 2012 biedt een appartement het ideale alternatief. Bezoekers genieten van een warme stad die zelfs de eerste keer aanvoelt als een thuishaven, en vanuit een huiselijk appartement. Door de enorme variëteit in bezienswaardigheden en activiteiten, blijft het Blankenbergse publiek ook terugkomen voor meer. Zomer? Lekker genieten van de zon op het strand en afkoelen in het water. Winter? Wandelen op de dijk en genieten van de mooie musea en bruisende evenementen.

Verhuren

Wanneer je je appartement in Blankenberge niet zelf gebruikt, kan je ervoor kiezen het te verhuren aan een van de gretige bezoekers. Wanneer je dat doet, heb je keuze uit verschillende formules, die van toepassing zijn op zowel de duur als de vorm van verhuur. Op vlak van duur kan je kiezen tussen jaarverhuur, seizoensverhuur of dagverhuur. Vooral bij hotels en gelijkaardige diensten is dagverhuur populair. Bij appartementen werd er vroeger zelden voor gekozen, maar diensten zoals Airbnb brengen daar nu verandering in. Bij jaarverhuur zoek je als verhuurder een huurder die de huur op zich neemt voor 3, 6 of 9 jaar. Dat is de veiligste optie, maar ook de minder rendabele. Voor lange termijnverhuur kan je namelijk minder inkomsten vragen dan voor korte termijnverhuur. Bij seizoensverhuur ligt de nadruk op verhuren aan weekend- en weektoeristen. Die komen voor een kortere periode en brengen dus meer op. De meest rendabele optie, maar ze vraagt ook meer toewijding en is iets risicovoller. Dan moeten er voor optimale bezetting meerdere huurders gezocht worden, en niet maar eentje.

In de volgende aflevering van onze reis door Blankenberge zie je wat de stad nu onderneemt om de toekomst mooier te maken.


Verhuurgarantie

Hoogseizoen of laagseizoen, toerisme in Blankenberge geniet het hele jaar door van een enthousiast publiek. Wil je er het maximum uithalen zonder er zelf veel voor te moeten doen? Ook dat is een optie. Je kan namelijk het hele jaar door verhuren zonder zelf huurders te moeten vinden, alles te komen controleren of andere verhuurdersproblemen te hebben. Bij verhuurgarantie krijg je een vast inkomen dat door het bedrijf waarmee je in zee gaat betaald wordt, zelfs wanneer je appartement niet verhuurd wordt. Nieuwsgierig? Ontdek hier dan meer over vastgoed in Blankenberge