The Crystal Ship, Enkele jaren geleden was er op één van de pleinen in de stad een groot feest met muziek, drank en sfeer. Het bleek het openingsfeest te zijn voor een nieuw en vernieuwend kunstenfestival: The Crystal Ship, een street art-festival met huizenhoge muurschilderingen en verrassende installaties. In de paasvakantie van 2019 hebben internationaal gerenommeerde kunstenaars reeds voor het vierde jaar op rij de collectie verder aangevuld.

The Crystal Ship, kunst in de straten

De verzameling kunstwerken, die altijd te bezichtigen is, oogt ondertussen bijzonder indrukwekkend. Neem zeker eens een kijkje op de website van de toeristische dienst van Oostende om een idee te krijgen van de omvang van dit bijzondere initiatief.

Er zijn verschillende mogelijkheden om The Crystal Ship te ontdekken. U kan deelnemen aan een wandeling onder begeleiding van een gediplomeerde gids, zelf een route uitstippelen met de fiets- en wandelkaart of gebruik maken van de nieuwe Chatbot. Kinderen kunnen op hun eigen manier The Crystal Ship beleven met de Kids Guide.

Een rangschikking opmaken zou onrecht doen aan de kunstenaars en hun werken. Bovendien is kunst altijd subjectief. Als u ons toch zou vragen welke van de kunstwerken u zeker moet gezien hebben, dan zouden we deze zeker aanraden:

Norbert De Smit door Guido van Helten

Met veel zin voor detail heeft Guido van Helten de visser Norbert De Smit afgebeeld. Het harde werken van de man is zichtbaar in de groeven van zijn gezicht. Oostende is uiteraard nauw verbonden met de visserij. Daarom past deze muurschildering perfect in het plaatje. De gekozen locatie sluit naadloos aan bij het onderwerp.

Kijkdoosjes van Johannes Verschaeve

In tegenstelling tot de meeste andere werken die vaak gigantische afmetingen hebben, heeft Johannes Verschaeve 15 kleine kijkdoosjes gemaakt. Hij heeft ze verstopt op verschillende locaties in de stad. De doosjes geven u de gelegenheid om onbeschaamd binnen te kijken bij een Oostendse familie. Wedden dat u glimlachend verder wandelt!

Vuilnismannen van Jaune

Jaune heeft op een muur naast het casino, vuilnismannen gestencild die zich vermaken tijdens hun dagtaak. Het is een kleurrijk tafereel waar de levensvreugde van afspat. Is dit mogelijk een afspiegeling van het echte leven? Die beoordeling maakt u zelf!

Ensor inspireert Jaz

Ensor en Oostende zijn nauw met elkaar verbonden. Voor een groots kunstfestival als The Crystal Ship, dat verstrengeld is met de stad, is het een mooie troef dat Jaz zich voor zijn kunstwerk heeft laten inspireren door de bekendste schilder van Oostende.

Heeft Oostende en The Crystal Ship uw hart gestolen? 

U ziet het, Oostende bruist. Wilt u daarom een permanente uitvalsbasis in onze Koningin der badsteden? Oostende is uitermate geschikt  als u een tweede verblijf wil waar er elke dag wel iets te beleven valt. 

Alysee biedt al decennia lang investeringen in veilig en rendabel vastgoed aan de Kust. Nieuwsgierig? Informeer vrijblijvend en samen verkennen we of een investering in een tweede verblijf in Oostende voor u de geschikte oplossing is.