Zij gingen je voor…

Chris V.

“Wij hebben bij Alysee aangekocht omdat wij hier een appartement gevonden hebben dat instapklaar is met een zeer hoge afwerkingsgraad op een perfecte ligging.”

Ontdek het project waar Chris eigenaars is

Lees hier het volledige interview met Chris

We hebben voor de Crystal Residence gekozen omdat het een gebouw is met zeer veel uitstraling, maar daarnaast is het vooral een heel gunstige ligging. Het is hier zeer rustig in Mariakerke, maar toch vlakbij Oostende centrum. Een perfecte uitvalsbasis voor een vakantie.

Ben je van plan om jouw studio te verhuren?

Het was van in het begin de bedoeling om dit appartement te verhuren, maar we maken er ook graag zelf gebruik van. Het is nu 4 maand dat dit appartement te huur staat en sindsdien heeft het nog geen enkele dag leeg gestaan.

Hoe wordt de verhuur geregeld.

De verhuur wordt geregeld door Novasol. Ze nemen alle zorgen uit handen. Ze zorgen voor de sleuteloverdracht, ze zorgen voor de opkuis. Voordien en achteraf. Is er schade? Dan zullen zij in eerste lijn ervoor zorgen dat dit opgelost raakt. We moeten zelf niets ondernemen. Meer nog, als wij er nu zelf een week in verbleven hebben, dan kunnen wij gebruik maken van de diensten die Novasol aanbiedt om te poetsen bijvoorbeeld.

Hoe verliep het contact met de verkoper?

Wel het eerste contact is verlopen via Facebook. Kort daarna hebben we een afspraak gemaakt hier ter plaatse. We hebben hier een zeer uitgebreide rondleiding gehad. Uiteindelijk zijn de verkopers van Alysee bij ons thuis langs geweest om al onze vragen te beantwoorden en ze hebben ons rustig de tijd gegeven om over alles na te denken. Na nog een bezoek hier ter plaatse zijn we overgaan tot de aankoop.

Waarom heb je gekozen voor een aankoop met erfpacht?

Wel in het begin stonden wij daar een septisch tegenover. We kenden het eigenlijk niet het woord ‘erfpacht’. Maar goed, uiteindelijk is het wel een formule die ingeburgerd is in andere steden, ook in het buitenland. Bovendien is dit eigenlijk zo slecht nog niet.

Wat is voor jou het grootste voordeel van erfpacht?

Het grootste voordeel van erfpacht is het feit dat je dit fiscaal kan inbrengen. Op het moment dat je geen lening meer lopen hebt, kan je dat gebruiken als fiscaal voordeel. Bovendien scheelt het ook een hele slok op de borrel wanneer het aankomt op aankoopprijs.

Wil je nog meer te weten komen over een tweede verblijf in Oostende? lees dan zeker eens deze blogberichten:

Bekijk meer

Curd & partner

Eigenaar appartement Crystal Residence

Bekijk

Rina D.

Eigenaar hotelkamer Mercure Oostende

Bekijk

Kris V.

Eigenaar appartement Crystal Residence

Bekijk