Zij gingen je voor…

Rina D.

“Ik heb zelf altijd in de banksector gewerkt en ben intussen gepensioneerd. Wij zagen de aankoop vooral als spreiding in onze portefeuille. We hadden een appartementje verkocht, dat beviel ons niet omdat we er zelf te weinig naartoe gingen. Veel minder dan dat we in het begin gedacht hadden. Toch zijn we bij een investering in vastgoed gebleven.

Ontdek gelijkaardige projecten

Lees hier het volledige interview met Rina D.

Ik ben Rina Delbroek en ik woon samen met mijn man in Limburg. Samen hebben wij 2 kinderen. Ik heb altijd in de banksector gewerkt tot dat ik een verkeersongeval heb gekregen en sindsdien ben ik thuis. Intussen ben ik gepensioneerd.

Waarom heb je voor hotelvastgoed gekozen?

Wij zagen het vooral als een spreiding in onze portefeuille. Wij hadden dus op dat ogenblik een appartementje verkocht in Koksijde. Het beviel ons eigenlijk niet zo goed daar, omdat we er zelf te weinig naar toe gingen. Veel minder dan dat we gedacht hadden bij de aankoop. Toch wouden we eigenlijk in vastgoed blijven, maar onder een andere formule.

Hoe ben je terechtgekomen bij Alysee?

Als ik mij dit goed herinner, moet dat via een of andere advertentie in een magazine geweest zijn. Nu laat ik het in midden welk magazine dat was. Allesinds via een advertentie.

Waarom heb je gekozen voor een investering in een hotelkamer?

De formule op zich sprak ons wel aan. Wij hadden niet zo’n goede ervaring met het verhuren van ons eigen appartement en dit leek ons iets waar we dat eigenlijk uit handen konden geven.

Op welke manier verloopt de uitbating van de kamer?

Je koopt een hotelkamer en die laat je eigenlijk verhuren door de exploitant van het hotel. Die zorgt voor de bezetting, voor de boekdienen. Dus daar heb je zelf geen omkijken naar. Je wordt driemaandelijks gerapporteerd over de bezetting van het hotel en wat er uiteindelijk aan de mede-eigenaar wordt uitgekeerd.

Waarom heb je aangekocht in Oostende?

Wij hebben aangekocht in Mercure Oostende. Destijds was dat ‘het Ramada’. Waarom oostende? Omdat het een levendige stad is. Het is niet alleen een badstad. Er is het hele jaar door eigenlijk leven. Ook naar bezetting toe zijn er toch wel meer mogelijkheden. Dit dankzij de aanwezigheid van de luchthaven, de haven en dergelijke meer.

Ben je tevreden over de transparantie naar de eigenaars toe?

Wij vinden van wel. Wij worden driemaandelijks gerapporteerd en dan krijgen we een duidelijk overzicht van de bezettingsgraad, van de inkomsten, van de uitgaven en van de uiteindelijke resultaten die aan de mede-eigenaars worden uitgekeerd. Dit is voor ons voldoende. Dan is het ook zo dat er jaarlijks een vergadering is voor alle mede-eigenaars, maar daar zijn wij eigenlijk tot heden maar een keer geraakt. Nu denk ik dat als er nood is aan meer informatie, dat die ook makkelijk verkrijgbaar is.

Waar zou u op letten mocht je opnieuw een hotelkamer kopen?

Waar wij zeker op zouden letten is de locatie. Dus in die zin is Oostende wel een goede keuze geweest en dan zou Blankenberge ook wel in aanmerking komen. Omdat het ook heel vlot bereikbaar is met de trein bijvoorbeeld en ook voor mensen die zeggen van we gaan eens een weekendje uitwaaien. Blankenberge zou dus eventueel ook een optie zijn.

Welke raad zou je potentiële investeerders meegeven?

Wat ik zou willen meegeven, is dat je bij deze formule toch wel zeker bent van een opbrengst. Wat momenteel in de huidige beurssituatie zeker niet zo is. De beurs kan je niet garanderen. De opbrengst op de bank is ook zo ontzettend laag dat het momenteel zeker geen slechte investering is.

Wil je nog meer weten over investeren in een hotelkamer? Lees dan zeker deze blogberichten:

Bekijk meer

Patrick M.

Eigenaar hotelkamer

Lees meer

Guy G.

Eigenaar hotelkamer

Lees meer

Ann & Beatrice

Eigenaars appartement Crystal Residence

Lees meer