Je hebt een mooie spaarpot samengesteld, en wil die nu laten groeien. Je denkt aan je toekomst, en aan die van je kinderen. Daarom ga je voor vastgoed. Een veilige en rendabele investering die blijft stijgen in waarde. De verschillende soorten vastgoed, die zetten we hier voor jou op een rijtje. Zo maak je de best mogelijke beslissing voor jouw toekomst en kies je uit alle types vastgoed wat het best bij jou past.

soorten vastgoed, types vastgoed

Residentieel vastgoed

Huizen

Bij het woord ‘vastgoed’ denken de meeste mensen automatisch aan een woonhuis. Die worden vaak op lange termijn verhuurd aan dezelfde huurders, wat een gestaag en langdurig rendement belooft. Voor wie actief betrokken wil zijn in zijn eigen project, is dit de perfecte investering in een van de bekendste soorten vastgoed. Je blijft controle houden over onderhoudswerken en renovaties, en komt regelmatig in contact met je huurders. Bovendien kan je kiezen of je zelf op zoek gaat naar de ideale bewoner, of een bestaand pand overkoopt dat al verhuurd wordt. Een verstandige keuze voor de actieve en sociale eigenaar.

Appartementen en studio’s

Appartementen zijn evengoed als huizen een actieve investering, maar op kleinere schaal. Verhuur op middellange termijn en kleine ingrepen voor een kleinere investering van middelen en tijd. Hier kan je kiezen voor verschillende groottes van appartement, maar ook voor verschillende appartementen. Investeren in een appartementsblok of verschillende units in hetzelfde blok verhogen je rendement, en geven je een duidelijk overzicht. Investeer je liever nog kleiner? Dan kan je gaan voor een eenvoudige studio. Deze types vastgoed zijn perfect voor een kleine of tijdelijke investering.

Studentenkamers

In elke studentenstad bulkt het van jonge studenten die op zoek zijn naar onderdak voor het academiejaar. Met een jaarlijks toenemende stroom van mogelijke huurders, kan je erop aan dat je kot zonder meer verhuurd wordt. Je hebt enkel bewoners rond te leiden, en te kiezen uit de gegadigden. Hier is het een goed idee om te gaan voor een bestaand pand, in plaats van er zelf eentje te bouwen. Studenten die er eerder huurden keren graag terug, en je weet zeker dat de keuze voor andere studentenkamers niet plots groeit door bijbouw. Elk jaar een nieuwe huurder, elk jaar een nieuwe start.

Serviceflats

Niet enkel jongeren verzekeren verhuur, door de vergrijzing kan je ook rekenen op een ouder publiek. Investeren in goede serviceflats biedt niet enkel zekerheid dat je nu een huurder vindt, veelal zal je een wachtlijst kunnen aanleggen. Bovendien investeer je met de wetenschap dat je je huurder waardevolle hulp biedt, met een aangepaste woning en nabije zorginstanties. Je weet dat je een verschil maakt voor iemand met een van de meest verzorgende soorten vastgoed.

Verhuurgarantie

Types vastgoed zoals huizen, appartementen, studio’s en studentenkamers zijn ook een goede keuze voor wie liever minder betrokken is bij zijn investering. Verhuurgarantie kan alle zorgen wegnemen, en een stabiel rendement beloven. Voor een rendement licht onder de marktprijs, smelten al je zorgen als sneeuw voor de zon. Verhuurkantoren nemen alles over voor u, inclusief de zoektocht naar huurders en renovatiewerken. Zo zie je het geld binnenkomen, zonder een vinger te moeten uitsteken. Je gaat een contract aan van 9, 18 of 27 jaar, met de belofte dat je nadien je pand in de originele staat terugkrijgt. Niets te verliezen, dus. Ontdek meer over verhuurgarantie.

Beleggingsvastgoed

Business flats

Wanneer je liever geniet van rendement zonder er ooit aandacht aan te moeten besteden, is van alle types vastgoed beleggingsvastgoed de beste keuze voor jou. Panden zoals business flats draaien met professionele uitbating en richten zich op dagverhuur naar een specifiek publiek. Vooral zakelijke expats kiezen voor het eenvoudige comfort van een business flat, wat een hoge bezetting belooft.

Hotelvastgoed

Geef je liever onderdak aan avonturiers? Dan kan je ervoor kiezen te investeren in hotelkamers in toeristisch gebied. Net als business flats genieten hotels van professionele uitbating, met de bijkomende bonus van restaurant- en parkeerinkomsten. Je verdient namelijk niet gewoon uit het verhuur van je hotelkamer, alle inkomsten van het otel worden samen gerekend en je krijgt er een deel van. Eigenaars van andere hotelkamers gaan namelijk heel vaak op zoek naar een extra investering in dezelfde vertrouwde sector. Interesse? Leer dan meer over beleggen in hotelkamers.

Slapend sparen

Zo zie je dat al je harde werk nog meer kan opbrengen dan wat je al spaarde. Investeer in je eigen toekomst én die van je kinderen met een veilige belegging in een van de vele types vastgoed. Ondernemend verhuren of slapend sparen, je maakt de juiste keuze.

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende soorten vastgoed?
Contacteer dan vrijblijvend één van onze adviseurs via 059 80 00 00 of via onze contact-pagina