Een Sociaal Verhuurkantoor is een kantoor dat woningen verhuurt aan mensen met een bescheiden inkomen. Daarom zoeken ze eigenaars die hun woning in handen willen laten van hun kantoor. Zo krijgen ook gezinnen met een laag inkomen de kans om een mooi huisje te huren.

sociaal verhuurkantoor

Sociaal verhuurkantoor of SVK

Een SVK is een tussenpersoon tussen de huurder en de verhuurder. Die sluit samen met jou een contract af van meestal 9 jaar. Dit contract verbindt het kantoor ertoe om alle zorgen op zich te nemen en elke maand de huur te betalen aan u. Het kantoor gaat ook een contract afsluiten tussen zichzelf en de huurder, net zoals jij als eigenaar dit zou doen met een eventuele huurder.

De voordelen aan een sociaal verhuurkantoor

De samenwerking met een SVK zit boordevol voordelen, zowel voor jou als voor de huurder. Niet alleen hoef je zelf helemaal geen moeite te doen om huurders te vinden, je geniet ook van gegarandeerde huuropbrengsten. Verhuurd of niet. Hieronder vind je alle voordelen op een rijtje.

  • Het SVK sluit met jou een huurcontract af voor minimum 9 jaar. Daardoor kan je op lange termijn op beide oren slapen.
  • Met de betaalgarantie garandeert het SVK dat je elke maand je huurinkomsten krijgt, ook al is er leegstand of wanbetaling van de huurder. Je hoeft dus nooit in te boeten aan inkomsten.
  • De opvolgingsgarantie betekent dat er een klusjesdienst wordt voorzien, samen met een maatschappelijk werker. Die zorgen ervoor dat je woning in propere staat blijft en dat de huurder wordt opgevolgd en begeleid.
  • Geen kopzorgen, de SVK handelt bijna alle administratieve, financiële en juridische zaken af.
  • U krijgt (exclusief) recht op premies bij een eventuele renovatie.

Nadelen

  • De huurprijs wordt vastgelegd op een lagere prijs dan je zou krijgen door zelf huurders te zoeken. Zo weet het SVK zeker dat alle gezinnen de kans krijgen om te huren.
  • Je kan het contract met het sociaal verhuurkantoor niet opzeggen, het opzegrecht wordt opgeschort in het contract dat je ondertekent. Het is wel mogelijk om je woning te verkopen, met het contract erbij.
  • De woning moet aan bepaalde voorwaarden voldoen qua oppervlakte, type verwarming, beglazing, keuken, en meer. Net zoals wanneer je zelf zou verhuren.

Meer info?

Voor meer info over SVK’s terug op de sites van de verschillende sociale verhuurkantoren door te klikken op SVK AntwerpenSVK BruggeSVK Oostende en SVK Gent.

Denk je eraan om aan te kopen bij ons en via een sociaal verhuurkantoor je huuropbrengst te garanderen? Lees hier meer over investeren in vastgoed met verhuurgarantie