Het ruisen van de golven en een lichte zeebries zijn een tijdloze achtergrond voor een romantisch uitje. De sprookjesachtige mystiek van de kust is de perfecte ontsnapping aan het dagelijkse leven. Even uitwaaien en genieten van elkaars gezelschap, niets is beter om te herladen. Met deze vijf tips geniet je romantisch aan zee.

 

Hand in hand

Hoe beter de sfeer van de kust opsnuiven dan met een strandwandeling. Winter of zomer, het ruisen van de zee en de frisse zeelucht garanderen ontspanning en genot. Pootjebaden, een mooi plekje zoeken in de duinen of genieten van zonsondergang? Het strand is altijd klaar voor romantiek.

Geen zin om zand uit de schoenen te vissen? Dan biedt de dijk een prachtig alternatief. Bedrijvig overdag en lieflijk verlicht ’s avonds, het is de perfecte kans om winkeltjes te verkennen of van een romantisch etentje te genieten.

Natuurlijk kan het ook wat actiever met de vele wandelroutes in elke kuststad. Spring in je stapschoenen en ga op ontdekking met je partner. Door de duinen, in de bossen, voorbij kreken of de geschiedkundige route: kies wat het best bij jullie past.

Dobberen op zee

De kust kan ook vanuit een heel andere hoek bekeken worden met een romantische boottocht. De verre twinkelingen van de lichtjes op de dijk, en de stilte van de zee brengen meteen tot rust. Rustig ronddobberen op de golven toont een heel andere kant van het gekende comfort van de kust.

Wellness voor twee

Iets voorbij de frisheid van de zee ligt de warmte van de sauna. Privésauna’s met alles erop en eraan, voor enkele uren of met overnachting, creëert de ideale afzondering van de buitenwereld. Enkel jullie, geen zorgen. Romantisch, anders bekeken.

Cinema zoals vroeger

Met z’n tweetjes naar de film is een klassieker voor een reden. In het donker volledig verzinken in de film, en daarna lekker erover keuvelen met een drankje. Zo voert de nostalgische sfeer jullie meteen terug naar de eerste date en de vroege vlinders. Altijd een aanrader.

Waar je ook gaat om van de kust te genieten, haar unieke sfeer maakt elke ervaring specialer. Of je nu geniet van het strand, een boeiende film bekijkt of baadt in de warmte van de wellness, met twee is het altijd romantisch aan zee.

Helemaal overtuigd? Kijk gerust eens op de website van Mercure Oostende voor een passend romantisch verblijf aan Zee.