Verhuurgarantie is een heel mooie manier om je woonst te verhuren zonder alle poespas. Geen last van wanbetalers, altijd een vast inkomen… Maar er zijn ook risico’s aan verhuurgarantie verbonden. Ontdek hoe je de valkuilen vermijdt, en maak de juiste keuze voor jou.

risico's verhuurgarantie

Risico’s verhuurgarantie

Minder huuropbrengsten

Omdat verhuurkantoren altijd huur betalen, willen ze die ook altijd zelf ontvangen. Daarom zullen ze de huurprijs van je woning niet al te hoog optrekken, om zeker altijd huurders te hebben. Daarvoor verdien je soms meer als je gewoon zelf op zoek gaat naar huurders en alle verantwoordelijkheid zelf opneemt. Weeg dus zeker je opties goed af, zodat je helemaal zeker bent van je keuze.

Hogere aankoopprijs

Voor de diensten van een verhuurkantoor betaal je bij de aankoop van je huis. Het is dus altijd een goed idee om de aankoopprijs van jouw woning te vergelijken met andere woningen in de buurt. Is het verschil te groot? Dan kan je altijd een andere investering kiezen.

Verhuurkantoor

Wanneer je besluit te investeren in een woning met verhuurgarantie, ga dan zeker goed na wie die garantie voorziet. Elk bedrijf kan problemen krijgen waardoor ze hun diensten uiteindelijk niet meer kunnen voorzien. Wees dus zeker dat het bedrijf waarvoor je kiest stabiel en betrouwbaar is.

Buurt

Als laatste risico let je best op de buurt waarin je koopt. Is er veel leegstand? Hoe hoog ligt de gemiddelde huurprijs? Bij leegstand heb je sowieso minder kans op verhuur, en zal het verhuurbedrijf ook een minder hoge prijs aanbieden. Daarnaast bekijk je dan ook best of het aanbod van het verhuurkantoor veel verschilt van de omgeving. Zo ja, kan je misschien beter met een ander bedrijf in zee gaan.

Beslissen

Zoals bij elke grote beslissing, hangt die hier ook weer af van je eigen voorkeur. Weeg de voor- en nadelen goed af. Weet zeker met welke risico’s verhuurgarantie gepaard gaan, en wees ook goed op de hoogte van alle voordelen. Zo kan je de juiste keuze maken voor jou.