Een investering in residentieel vastgoed wint de laatste jaren gestaag aan populariteit. Zelfs wie geen pap gegeten heeft van beleggen, ziet de waarde van een veilige en stabiele investering in vastgoed. Hoe begin je aan een investering in residentieel vastgoed? Wat brengt het op? Waar moet je op letten wanneer je een woning koopt? Dat ontdek je hier.

 

Een investering in residentieel vastgoed is een investering in een thuis.

Nu voor later

Met een investering in residentieel vastgoed investeer je ook in je toekomst. Die grote instapkost kan je namelijk later met veel meerwaarde verkopen. Zeker als je de woning zelf opwaardeert. Vooral op lange termijn is residentieel vastgoed een mooie appel voor de dorst. Niet alleen kan je dan voldoende geduld uitoefenen om te wachten op de juiste meerwaarde bij verkoop, je hebt ook jarenlang geniet van huurinkomsten bij een tweede woning. Bovendien bestaat residentieel vastgoed nog uit verschillende andere vormen, waardoor je de instapkost kan aanpassen aan jouw budget.

Bouwen aan een thuis – voor jou en iemand anders

Jarenlang huurinkomsten? Wel bij residentieel vastgoed. Die vorm wordt namelijk het meest verhuurd aan langetermijnhuurders. Zo’n 20% van de residentiële vastgoedmarkt bestaat tegenwoordig uit huurpanden. En dat aantal blijft stijgen. U weet dus zeker dat u lange tijd goed zit met betrouwbare huurders. Verkies je hogere huurinkomsten met meer risicovol verhuur? Dan ga je voor een tweede verblijf of vakantiewoning. Liever minder kopzorgen en enkel beleggen? Dan is hotelvastgoed de juiste keuze.

Inflatie? Geen last van

Dankzij de indexatie van huurprijzen, kan je erop vertrouwen dat je blijvend je verdiende rendement krijgt. Je huur stijgt namelijk gewoon mee met al de rest. Zo hoef je niet te twijfelen of je wel voldoende uit je investering krijgt. Residentieel vastgoed geniet bovendien ook hier weer van die langetermijnhuurders, die meestal gewoon de huur zien stijgen samen met hun loon. 

Regels en cijfers

Bij een investering in residentieel vastgoed is het wel opletten geblazen. Woningen moeten tegenwoordig aan strengere en strengere regels voldoen om te voldoen aan de wet. Met nieuwbouw is dat geen probleem, maar het kan wat problemen opleveren ten opzichte van energiecertificaten en moderne wetten wanneer je kiest voor een ouder pand. Dan zal je voor verhuur flink wat opwaarderingen moeten doorvoeren. Daartegenover staat dat die opwaarderingen bij doorverkoop een flinke meerwaarde zullen zijn. Bovendien kan je er zo ook op rekenen dat je huurders tevreden blijven. Zo maak je voor hen een waardig thuis en is iedereen tevreden.

 

Heb je interesse in een investering in residentieel vastgoed? Wil je graag meer weten over jouw investering in je toekomst? Neem dan contact op met de vastgoedexperts van Alysee en bouw aan later.