3 Tips voor de Mooiste Belegging

Wanneer je kiest voor een veilige en rendabele belegging zoals vastgoed, ben je meestal al zeker van rendement op je spaargeld. Je kan echter meer doen dan gewoon beleggen en genieten. Optimaliseer je inkomsten en haal meer uit je geld door te focussen op wat mensen aantrekt in jouw eigendom. Hier vind je de 3 belangrijkste tips  om huurders aan te trekken en je rendement te verhogen.

rendabel vastgoed

Tip 1: Groei mee met je centrumlocatie

Het wereldwijde motto van de vastgoedindustrie is niet voor niets “location, location, location”. Allereerst is een centrumlocatie de optimale omgeving, waarin de huurder alles dichtbij heeft. Zowel toeristische als zakenreizigers zwermen naar centrumlocaties, en van beide doelgroepen kan je zonder moeite een graantje meepikken. Gericht zijn op toerisme en business trips brengt ook de bijkomende bonus dat het dagverhuur dat zij zoeken meer opbrengt dan langdurige huurders.  Daarnaast ga je ook beter op zoek naar een centrumlocatie die volop aan het ontwikkelen is. De toenemende groei maakt dat de markt nog niet verzadigd is zoals bij gevestigde waarden. Verzadiging van de markt betekent namelijk een lager rendement, aangezien de prijs van je investering hoger ligt en je meer concurrentie hebt. Een groeiende markt betekent dus een groeiend rendement.

Tip 2: Vertrouw op nieuwbouw

Je hebt je locatie. Wat nu? Nieuwbouw is niet enkel de beste keuze voor praktische zorgeloosheid, de frisheid ervan trekt ook huurders aan. Een nieuw gebouw toont proper en afgewerkt, en benadrukt een probleemloze ervaring. Elke huurder kan vertrouwen op de functionaliteit en sereniteit van een verblijf in een splinternieuw gebouw. Geen technische problemen. Geen praktische problemen. Zo kunnen zowel jij als je huurder op beide oren slapen.

Tip 3: Haal meer inkomsten uit minder input

Een centrumlocatie die al een gevestigde waarde is, garandeert inkomsten door het grote publiek. Juist daarom betaal je daar voor vastgoed veel meer dan op een locatie die nog groeiende is. Door die grotere instapkost duurt het niet enkel langer voor je je investering terugverdient, het maakt doorverkoop ook moeilijker. Bovendien blijven de opbrengsten gelijk, of de instapkost nu hoog of laag was. Dat komt omdat groeiende markten een even grote bezettingsgraad hebben als verzadigde markten. Ze hebben gewoon meer ruimte om door te groeien. Dat wil zeggen dat je na verloop van tijd voor een lagere investering dezelfde inkomsten krijgt.

 

Investeren in vastgoed is meestal een rendabele belegging. Die belegging kan je nog zorgelozer maken door bewust te zoeken naar de meest succesvolle formules. Eens gekocht, kan je zorgeloos genieten van je opbrengsten.