Maak kennis met mijnheer Timmerman, gepensioneerde in de transportsector en eigenaar van een hotelkamer in Mercure Blankenberge en sinds kort ook in Mercure Oostende. Tevens ook lid van het auditcomité in Mercure Blankenberge. Mijnheer Timmerman nam contact op met Hotel Invest voor een zorgeloze investering in vastgoed als alternatief voor het verlieslatende spaarboekje.

Waarom koos u voor een investering in hotelvastgoed?

Wij zochten naar een investering die meer opbracht dan de klassieke bancaire producten, een veiligere oplossing dan fluctuerende aandelen en iets waarbij we zelf geen bekommernissen hebben naar verhuur toe. Na kennis gemaakt te hebben met hotelvastgoed leek het ons zeer interessant aangezien de verhuur volledig uit handen gegeven wordt en je dus zelf geen moeite moet doen om huurders te zoeken.           

De uitbating is volledig in handen van derden. Er is dus een contract tussen de eigenaars en de uitbater. Hierdoor hebben eigenaars geen last om huurders te zoeken. Bij eigen vastgoed heb je vaker problemen: huurderswissels, wijzigende wetgevingen, inrichting van huurders, … Bij hotelvastgoed heb je deze problemen allemaal niet.

Waarom koos u voor Blankenberge?

Het belangrijkste motief om te investeren in Blankenberge is de locatie, of de nabijheid van mogelijkheden tot verhuur. De grote troef is hier ‘Blankenberge – badstad’, vlakbij het station met het vernieuwde stationsplein. Ook de diensten die Mercure Blankenberge aanbiedt, zoals het zwembad op het dak is een uitstekende troef.

Wat vindt u van het concept hotelvastgoed?

Het concept is zeer interessant. U bent eigenaar van een hotelkamer en de uitbating wordt volledig uit handen genomen. Er is ook transparantie van de cijfers van het hotel. Als je hierover meer wilt weten kan je steeds toetreden tot het auditcomité, waarin je zeer grote inzage en inspraak hebt in de uitbating van het hotel.

Op welke manier krijgt u inzicht in de resultaten en activiteiten van het hotel?

Per kwartaal wordt er een verslag opgemaakt van alle activiteiten, de bezettingsgraad en kosten van het hotel. Hier wordt een volledige kosten-baten analyse van gemaakt. Na het bekomen van deze analyse is er ook een samenkomst van het auditcomité, waar alle cijfers kunnen bevraagd worden, facturen kunnen opgevraagd worden. Er is dus een 100% transparante boekhouding die open staat voor alle eigenaars.

Word jij onze volgende eigenaar in één van onze projecten? Ontdek de overgebleven mogelijkheden in Mercure Blankenberge en ibis styles Zeebrugge.