Investeren in
vastgoed met verhuurgarantie

Wat is vastgoed met verhuurgarantie?

Verhuurgarantie, het lijkt een term die bijna te goed klinkt om waar te zijn. Iedereen die vastgoed heeft en dit op een regelmatige basis probeert te verhuren, weet dat dit niet altijd evident is. Huurders blijven minder lang dan verwacht, huurders willen het huis niet uit, huurders betalen niet. Bij vastgoed met verhuurgarantie komen al deze problemen niet voor, maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

Jouw appartement verhuren met garantie doe je niet zelf. Daarbij reken je op kapitaalkrachtige partners. Bij Alysee werken wij hiervoor samen met enkele regionale Sociale Verhuurkantoren. Je blijft eigenaar van jouw appartement, maar de verhuur ervan wordt voor jou gedaan. Hierbij bestaan verschillende formules. Zo kies je zelf als je jouw appartement wil uitlenen aan het verhuurkantoor voor 9, 15, 18 of 27 jaar.

Verhuren zonder zorgen, met maximale garanties

Het verhuurkantoor gaat voor je op zoek naar huurders, zorgen voor eventuele herstellingen en nemen daarnaast ook de verantwoordelijkheid voor wanbetalers. Concreet krijg je op deze manier elke maand een vast bedrag op jouw rekening gestort. Zelfs wanneer er geen huurders gebruik maken van jouw appartement of wanneer er problemen zijn met wanbetalers.

Door te werken met een overheid als partner, kan je genieten van enkele voordelen. Zo wordt een samenwerking met een SVK nog steeds gepromoot door onze overheid. Je geniet van een verlaging van registratierechten en een verlaging van de BTW op nieuwbouw (van 21% naar 12%) indien voldaan wordt aan enkele voorwaarden. Het grootste voordeel is ongetwijfeld dat je 100% zeker bent van een wederkerig inkomen. Aangezien de lokale overheid je huurder is, moet deze dus steeds betalen.

Nog meer te weten komen over een investering in vastgoed met verhuurgarantie? Lees zeker eens onze blogberichten:

Meer weten over vastgoed met verhuurgarantie?

  Starten met investeren in vastgoed met verhuurgarantie?
  Vraag hier jouw gratis gids aan.

  Download gids

  Ontdek de voordelen

  Volledig zorgeloos vastgoed

  Zekerheid op lange termijn

  Inkomsten stijgen met de inflatie

  Overheid als partner

  Ontdek de projecten

  Tevreden klanten

  Het concept is zeer interessant. Je bent eigenaar van een hotelkamer en de uitbating wordt volledig uit handen genomen. Er is ook transparantie van de cijfers van het hotel. Als je hierover meer wilt weten kan je steeds toetreden tot het auditcommitée, waarin je zeer grote inzage en inspraak hebt in de uitbating van het hotel.

  Marc T., Eigenaar meerdere hotelkamers

  Wij hebben onze hotelkamers aangekocht omdat we op dat moment ons geld graag lieten opbrengen en de mogelijkheid er was om de hotelkamers terug te verkopen wanneer we het geld terug nodig hadden. Voor de verkoop ervan hebben we terug contact opgenomen met Alysee en hebben we op ongeveer 8 dagen tijd kunnen verkopen.

  Staf en Greet, Voormalig eigenaars hotelkamers

  “In de periode van de bankencrisis heb ik gekozen voor hotelvastgoed. Ik had geen vertrouwen meer in de bank en in ander vastgoed had ik geen zin omdat je dan met die last zit van huurders zoeken, huurders terug buiten krijgen,…”

  Guy G.

  “We werden heel goed onthaald, hebben een rondleiding gekregen en zijn op slag verliefd geworden. Op 3 dagen was het beklonken.”

  Curd & partner

  Ik zou het aanraden aan vrienden, omdat het later een meerwaarde zal geven. Daarenboven is het rendement van mijn hotelkamer in Mercure Oostende heel goed.

  Patrick M., Eigenaar hotelkamer Mercure

  We hebben ons appartement gekocht zoals velen hier, via erfpacht, de voornaamste reden is dat de kostprijs een heel stuk lager ligt dan bij een normale aankoopprijs. Voor veel mensen is een aankoop op erfpacht een interessante zaak.

  Kris V.

  “De formule van hotelvastgoed sprak ons wel aan, want wij hadden niet zo’n goede ervaring met het verhuren van ons eigen appartement.”

  Rina D.

  “Het is een mooi appartement dat in huur een mooie opbrengst heeft, en binnen 9 jaar is het plan dat wij hier dan zelf komen ontspannen.”

  Ann & Beatrice
  Ontdek meer tevreden klanten